Spring menu over

Du kan få økonomisk støtte til en handicapbil, hvis

  • du har en varig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne
  • dit behov for transport ikke kan løses på andre måder, som fx med elcykel, elscooter, bus, tog, Flextur og Flexhandicap
  • du har brug for en bil i forbindelse med dit arbejde eller din uddannelse eller for at kunne deltage i væsentlige daglige aktiviteter

Hvis du søger om støtte til en handicapbil, laver vi en samlet vurdering af dit helbred, dine sociale forhold og din evne til at færdes, fx hvor langt du kan gå. Vi vurderer også, om dit transportbehov kan dækkes på andre måder.

Du skal være opmærksom på, at vi alene forholder os til dit eget kørselsbehov, og ikke hele husstandens, når vi vurderer din ansøgning. Det betyder, at din families behov for transport ikke er afgørende i vurderingen.

Har du et barn med handicap?

Hvis du er forælder eller plejeforælder til et barn med handicap, kan du søge om støtte til at købe en bil, for at kunne køre barnet til aktiviteter.

Det er dit barnets funktionsevne, kørselsbehov osv, der er afgørende for støtten.

Det kan være, at du kan få dit behov dækket ved hjælp af andre former for transport. Du kan læse om dem her.

Læs om Flextur på Movias hjemmeside her

Læs om Flexhandicap på Movias hjemmeside her

Læs om kørsel for pensionister til læge

Læs om transporttilskud i Region Hovedstaden her

Du får støtten som et lån

Hvis din ansøgning bliver godkendt, får du støtten som et lån. Lånet afvikles hver måned over otte år. Størrelsen af lånet er afhængigt af din indkomst.

Du skal typisk regne med en månedlig udgift på omkring 3.000 kr. Beløbet dækker afdrag, forsikring, service, syn og brændstof eller strømforbrug.

Vi får måske brug for flere oplysninger

I ansøgningen giver du samtykke til, at vi kan få oplysninger om din sygehistorie og funktionsnedsættelse, fx hos din læge.

Der kan være lang sagsbehandlingstid

Vær opmærksom på, at der kan være lang ventetid, inden du får svar på din ansøgning. Selvom vi behandler din ansøgning så hurtigt vi kan, kan sagsbehandlingstiden være på op til et år.

Tilskud til særlig indretning af din bil og til kørekort

Du kan få tilskud til særlig indretning af den bil, du har nu, fx til en håndbetjent speeder. Du kan også få tilskud til at tage kørekort i særlige tilfælde, og hvis vi har vurderet, at du har ret til støtte til handicapbil.

Sådan foregår det typisk når du søger om økonomisk støtte til handicapbil

Visitation og Hjælpemidler

Ældre og Sundhed
Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød

Telefontider

Mandag og tirsdag kl. 10 – 14

Onsdag lukket

Torsdag kl. 12 – 17

Fredag kl. 10 – 12

Hillerød Kommune - logo