Skanselyet

Skanselyet er et plejehjem med 80 2-rums boliger, der er beliggende i Hillerød Øst. Plejehjemmet har boliger, der er store nok til, at ægtepar kan bo sammen.

 

 Om Skanselyet

 undefined

 Klik her for at se hvor Plejehjemmet Skanselyet ligger i Hillerød

Plejehjemmet Skanselyet blev etableret i 1997, og efter en udvidelse i 2009 består centeret nu af i alt 80 boliger.

Plejehjemmet er inddelt i 10 mindre boenheder. Hvoraf de 2 enheder er for borgere med demenssygdomme.

Alle boligerne er to rumsboliger med stue, soveværelse, entré, tekøkken og badeværelse. Udover egne faciliteter kan beboerne også glæde sig over et stort fælles køkken-alrum og en dejlig udendørs terrasse.

Alle enheder er opdelt i grupper af 7-9 boliger. Det giver mulighed for et trygt og nært fællesskab imellem beboerne, samt imellem beboere og medarbejdere.

Plejehjemmet Skanselyet har desuden boliger, der er store nok til, at ægtepar kan bo sammen.

På Plejehjemmet Skanselyet implementerer vi ”Eden alternativ”. Dette er en filosofi, hvor vi sammen skaber en meningsfuld hverdag for alle. Vi lægger stor vægt på, at vi har en hverdag, der er tilpas fyldt med både planlagte og spontane tiltag.

Læs mere om "Eden alternativ" her

Læs mere om Skanselyets vision her 

Skanselyets boliger ejes af boligselskabet Nordsjælland. Da boligen lejes af ud af boligselskabet, bliver der udleveret en huslejekontrakt ved indflytning. Derfor skal boligen også opsiges ved fraflytning.


Skanselyets organisationsdiagram er under redigering

 

Kontakt

Plejehjemsleder 
Peyman Luo
Telefon 7232 8931

Områdelederne

Kamilla Høj Martens, Konstitueret områdeleder for Lyet 1 sal
Telefon 7232 6489

Jette Vilstrup, Områdeleder for Lyet stuen  
Telefon 7232 8933

Louise Midjord Kinaci - Områdeleder for Skansebo
Telefon 7232 6487

Betina Hillebert Hansen-  Områdeleder for Skovledet
Telefon 7232 6488
                          
Sekretær

Britta Marchewka
Telefon 7232 6403

Ghita Sigmer
Telefon 7232 6402

Kostansvarlig
Helle Kærvang Rasmussen
Telefon 7232 6613

Boligselskabet Nordsjælland
Telefon 4826 3503

Boliger på Skanselyet

Udlejning af boligerne på Skanselyet administreres af Boligselskabet Nordsjælland, Hillerødholmsalle 17A, 3400 Hillerød. Telefon 48 26 90 00.

Boligerne er umøblerede, og kan indrettes efter eget ønske. Dog skal den indrettes på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde. Vi står gerne til disposition med råd og vejledning.

Alle lejlighederne på Skanselyet 1 er på 48,7 m2.

Se plantegning på lejligheder på Skanselyet 1 her

På Skovledet 100 A og B er lejlighederne på 48,9 m2

Se plantegning på lejligheder på Skovlodet 100 her

Alle boliger kan benyttes af ægtepar.  

Læs hvordan du søger om beboerindskudslån her

Læs hvordan du melder flytning her

Mad

På Skanselyet er det personalet, som i fællesskab med beboerne planlægger, indkøber og tilbereder maden i de fælleskøkkener, der hører til den enkelte gruppe.

Den varme mad bliver leveret fra "Mad til hver Dag". Maden leveres som kølemad beregnet til opvarmning og servering om aftenen. Kommunens kostansvarlige og klinisk diætist sørger for korrekt ernæring, økonomi i forbindelse med kosten, overholdelse af fødevarelovgivningen og den løbende undervisning af personalet.

Vi tager udgangspunkt i beboernes ønsker og behov og kan tilrettelægge en individuel kostplanlægning som fx diæter og andre særlige behov.

Det er muligt at afmelde sig fra maden i hele dage eller enkelte måltider, morgenmad, frokost og aftensmad. Afmelding af aftensmaden skal ske direkte til personalet i den enkelte gruppe 3 uger før. Frokost og morgenmad senest dagen før. Mellemmåltider kan ikke frameldes.

Kostforplejning dækker al mad og drikke til hverdag samt til fest og højtider. Øl og vin er reserveret til weekender og særlige lejligheder. Alt der skaber stemning omkring maden fx blomster, lys og servietter hører med.

Der er altid plads til familie og venner kan deltage i måltiderne efter aftale med personalet. Tilmelding til aftensmåltidet er 5 dage før, så vi kan nå at bestille ekstra aftensmad. Betaling for gæstemad sker via den månedlige opkrævning. Vi har altid frisk kaffe på kanden til uventede gæster.

Klik her for at se priserne for fuldkost på plejehjemmene

Ved større gæstebud er det muligt for beboere at leje Forsamlingshuset. 

Hverdagsliv og aktiviteter

Der foregår mange aktiviteter på Skanselyet, her nævnes nogle af dem. Læs mere i husavisen "Skanseposten", hvis du er interesseret i flere oplysninger om aktiviteter i denne måned.

Der er en lang række faste aktiviteter i hverdagen, hvor alle beboere er velkomne til at deltage. 

Der er bl.a. banko hver mandag, en gruppe, der mødes og laver kreative ting og hen over foråret og sommeren er der gang i vores petanque-bane. Der er også en strikkeklub med højtlæsning, samt holdgymnastik i træningslokalet.

 

Fester

Høstfest afholdes for beboerne i vores Forsamlingshus, alle andre fester, så som julefrokost, påskefrokost osv. arrangeres i afdelingerne, hvor beboerne samles i køkkenerne og hygger.

Gudstjeneste

Første ulige uge om torsdagen er der gudstjeneste i forsamlingshuset med sognepræst Annemarie Lund fra Præstevang kirke.

Bus

Vi har en bus som vi benytter til udflugter og indkøbsture.

Frivillig

Skanselyets venner

Skanselyets venner er en forening af frivillige, som står bag arrangementer for beboerne. Der er mange forskellige typer af aktiviteter, og ud over de, der står beskrevet ovenfor er der fx også café-eftermiddage, busture og meget andet. De frivillige giver også en hånd med ved fester og arrangementer på plejehjemmet.

Har du lyst til at høre mere om Skanselyets venner og evt. selv blive frivillig? Kontakt Gurli Due Eriksen på telefon 23482814 og e-mail gurli@live.com.

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her