Spring menu over

Der sker noget, når vi bevæger os, og derfor arbejder vi i Hillerød Kommune for at give endnu flere muligheder for at opleve glæden ved bevægelse.

Her på siden kan du finde inspiration til at få mere bevægelse ind i din hverdag.

Bevæg dig for livet - Inspiration og viden

Kom med!

Hvis du har interesse i bevægelsesaktiviteter for seniorer, kan du læse mere på siden om et sort udvalg af aktiviteter særligt målrettet seniorer i Hillerød Kommune.

Ud i naturen

Find inspiration til oplevelser i naturen - Ud i naturen

Natureventyr

Vil du gerne være aktiv med dine børn, så er Natureventyr en mulighed.

Natureventyr er stednære eventyr, som gør det sjovt og nemt for voksne at tage børn i alderen 3-8 år med på en gåtur i naturen. Kapitlerne er placeret langt en rute i området og tager udgangspunkt i ting, som børnene kan se, høre og røre ved. 

Eventyret er skrevet som dialogisk læsning og inddrager børnene i fortællingen, og eventyrerne kan bruges af alle fx daginstitutioner, skoler, HFO’er og børnefamilier. 

I Hillerød Kommune er der mulighed for at gå tre forskellige eventyr:

• Flugten fra Mutter Gribs Hule, Gribskov
• Karla og Kongens karper, Præstevang Skov
• Esther og Troldmanden Buksbom, Frederiksborg Slotshave

Sådan kommer du i gang:

1. Download app'en 'Natureventyr'

2. Vælg et eventyr

3. Tag frem til start. App’en fortæller dig, hvor du skal parkere, og hvad du kan forvente dig af faciliteter, når du kommer frem

4. Følg kortet i app’en. Når du har valgt et eventyr, viser kortet i app’en dig vej og aktiverer kapitlerne, når du er tæt på der, hvor handlingen foregår.

 

 

 

Hvis din forening vil have flere medlemmer eller gerne vil samarbejde omkring at få flere i bevægelse, kan du kontakte projektleder for Bevæg dig for livet: Kristine Naalkjær på tlf: 72320011.

Ta´testen og find ud af, hvad der bevæger dig og få inspiration til, hvordan du får mere motion i hverdagen.

Bevæg dig for livet har som mål, at 4700 flere Hillerødborgere bliver aktive i idræt og at vi får 4000 flere medlemmer i foreningslivet i Hillerød Kommune. Målene er en del af den 5-årige visionsaftale mellem Hillerød Kommune, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI om Bevæg Dig For Livet – Hillerød.

I Bevæg dig for livet arbejder vi med tre overordnede målgrupper: børn og unge, inaktive voksne og seniorer (60+ år). Foreningsliv og aktive fællesskaber er et centralt fokus hos alle tre målgrupper. Samtidig har vi fokus på udnyttelse af faciliteter og det store potentiale for at være aktiv i naturen. Hillerød Kommune er den 4. bedste kommune i Danmark, når man kigger på skovareal og faciliteter til skovidræt, og det er vi stolte af.

Du har mange muligheder for at bevæge dig i Hillerød. Her kan du gå på opdagelse og få inspiration til dit næste træningsfællesskab.

Find en forening, der passer dig og dine behov herunder:

Se Hillerøds foreningsregister 

Find en idræt i dit lokalområde

 

Læs om mulighederne for at søge om tilskud fra Bevæg dig for livet puljen

Se indholdet af Bevæg dig for livet Visionsaftalen

Gå til Bevæg dig for livets hjemmeside og få yderligere information

børn svømmer
Hillerød Kommune - logo