Spring menu over

Var du til informationsmøde den 23. november, eller missede du mødet, så kan du se præsentationen med vigtige informationer og datoer:
Præsentation fra informationsmødet

Hør vores talentidrætskoordinator fortælle om talentidrætsklasserne

Ansøgningsfrist 
Fristen for at søge optagelse i talentidrætsklasserne, som starter op i august 2023 er den 5. januar. Vi modtager dog også ansøgninger løbende.

Bemærk at datoerne som vises i videoen ovenover er ikke retvisende! 

Talentidrætsklasserne er for dig, som udover at være god til din idræt også har talent. Du skal have ønsket og viljen til at gøre mere ved din idræt. 
I en talentidrætsklasse har du tid til at dyrke din sport samtidigt med at du går i skole.

Talentidrætsklasserne holder til på Frederiksborg Byskole i Hillerød. Det betyder altså også, at du skal skifte skole, hvis du ikke allerede går på Frederiksborg Byskole.

Mød et par af de nuværende elever på Talentidrætslinjen

Hvad laver man i en talentidrætsklasse?

Udover at passe sin almindelige skolegang, er der også sat ekstra tid af i skemaet til at dyrke sport. Eleverne i en talentidrætsklasse har morgentræning tre gange om ugen. De to af gangene foregår træningen på den idrætslinje, du er optaget på. Den tredje gang handler det om fysisk træning. Herudover vil der eksempelvis være undervisning / foredrag om kroppen og ernæring.

Sådan søger du 

Udfyld ansøgningsskemaet "Ansøg om optagelse til Talentidrætsklasse"

Din ansøgning vil indgå i en vurdering af dine muligheder for at blive optaget i en talentidrætsklasse.

Alle bliver indkaldt til en screening. Man får først en indkaldelse til screening, når alle 3 dele af ansøgningen er modtaget (ansøgning, lærerudtalelse og trænerudtalelse).

Vi bruger alle 3 dele af din ansøgning til at vurdere om du går videre til en yderligere samtale med dine forældre.

Mød ledelsen fra Byskolen

Svømmer

For at blive elev i en talentidrætsklasse skal den sportsklub, du er tilknyttet, anbefale dig som et talent, det er værd at holde øje med.

Vi tilstræber....

• At skabe sammenhæng mellem skolegang, fritid og træning, så du får mulighed for god uddannelse og samtidigt kan dyrke idræt på eliteniveau
• At give dig en sammenhængende og indholdsrig skolegang, hvor undervisningen er fleksibelt organiseret i tid, rum og struktur, så du får optimale muligheder for læring og træning
• At skabe en positiv samarbejdskultur mellem skole, klub, elever og forældre, hvor alle parter indgår i et gensidigt forpligtende samarbejde
• At tilbyde rammer til at du og dine klassekammerater bliver hele idrætsmennesker
• At skabe den optimale ramme til talentudvikling i Hillerød Kommune
• At understøtte, at du kan træne efter principperne i aldersrelateret træningskoncept

 
Forudsætninger
Det er vigtigt, at du er klar over, at der er tale om:
• Almindelig folkeskole
• Struktureret hverdag
• At du skal vise vilje til at arbejde hårdt og engageret

Vores samarbejdspartnere er:

  • Byskolen
  • Frederiksborgcentret
  • Hillerød fysioterapi og træningscenter
  • Hillerød Elite idræt
  • Team Danmark

Vi kæmper for guld til Danmark
Team Danmarks ambitioner er høje. Vi kæmper for guld. Men med en befolkning på kun fem millioner mennesker er det afgørende, at vi satser på talentudvikling. Her spiller Team Danmarks Elitekommuner og væsentlig rolle.

Kvalitet og engagement
I Team Danmark er vi derfor rigtigt glade for, at Hillerød har etableret et særligt idrætstilbud for jer elever i folkeskolen. Når I får mulighed for specialtræning samt tværfaglige forløb inden for fysisk træning, ernæring, styrketræning, mental træning, så betyder det også løft for både omfanget og kvaliteten af ​​jeres træning. Og det er nødvendigt. Vejen til verdenseliten kræver nemlig, at du engagerer dig 100%. Både omfang og kvalitet er nødvendig, hvis du og andre danske talenter også fremover skal være med til at kæmpe om medaljerne ved de store begivenheder som EM, VM og OL.

Skolegang og eliteidræt
I Team Danmark er vi overbeviste om, at Hillerød med talentidrætsklasser, er med til at I i langt højere grad får mulighed for at få skolegang og eliteidræt til at hænge sammen - et princip, som Team Danmark har kæmpet for i mange år.

Er du eliteidrætsudøver og på vej mod en ungdomsuddannelse, så har Hillerød Kommune et rigtig godt tilbud til dig. Du kan søge en plads under "Hillerød-ordningen", som hjælper dig til både at tage en uddannelse og samtidig få tid til at dyrke din idræt. Læs mere på Hillerød Elite Idræts hjemmeside.

Kontaktoplysninger
Kim Rasmussen
Tlf. 3033 1512
kimpeterras@gmail.com

 

Mød trænerne på talentidrætslinjen

Mød lærerne på talentidrætslinjen

Skoleafdelingen

Telefontider
Mandag til onsdag kl. 10 – 14
Torsdag kl. 12 – 17
Fredag kl. 10 – 12

Brug Digital Post, hvis du skriver om dig, et familiemedlem eller andre personfølsomme oplysninger.

Hillerød Kommune - logo