Spring menu over

Et nyt boligområde ser snart dagens lys i Skævinge og kommer til at skyde op på området ved Dyremosegård mellem Ny Harløsevej og Borupvej, Projektet bliver udviklet i tre delområder, der tilsammen giver en varieret boligmasse på i alt 94 boliger, der kommer til at bestå af gårdhavehuse og dobbelthuse på ca. 130m2, der sælges som ejerboliger, samt 49 rækkehuse på 85m2 og 100m2, der bliver udbudt til lejeboliger.

Mens HusCompagniet står for opførelsen og salget af ejerboligerne i området, så er det ejendomsudviklerne Jesper Vissing og Jeppe Schønfeld, der gennem selskabet Dyremosegård Park ApS har projektet med lejeboliger, som HusCompagniet dog også står for opførelsen af. Dyremosegård Park, som området med lejeboliger kommer til at hedde,  kommer til at bestå af boliger i mindre 1-plans rækkehuse med tydelig reference til den firlængede gård, der oprindeligt lå på grunden. De to ejendomsudviklere står allerede bag boligområdet Dyremosegård Have i Skævinge, og er blevet så begejstret for området, at de nu i samarbejde med HusCompagniet går i gang med et nyt projekt i byen.

Vi har oplevet en fin interesse for det første rækkehusprojekt, vi overtog fra HusCompagniet i Skævinge for cirka to år siden, og vi har appetit på mere i området. Derfor har vi nu besluttet at fortsætte vores gode samarbejde. Det nye projekt bliver attraktivt for flere aldersgrupper, der får mulighed for at bo i mindre, energioptimerede og lyse rækkehuse med blandet arkitektur og adgang til fælles aktiviteter i det kommende store orangeri, der er anlagt med respekt for områdets historie” fortæller Jesper Vissing, direktør i Dyremosegård Park Aps.

Der har været en tæt og god dialog mellem HusCompagniet og Hillerød kommunen i udviklingen af det nye boligområde i Skævinge.

“Vi har haft en rigtig god dialog med Hillerød Kommune gennem hele processen - både i forhold til opkøb af grunden og den efterfølgende lokalplanproces, der er forløbet gnidningsfrit. Nu glæder vi os til at komme i gang, og se det nye område skyde op”, fortæller Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet.

Borgmester Kirsten Jensen glæder sig også over udsigten til flere boliger i Skævinge.

Skævinge er en aktiv by, som skaber mange gode fællesskaber, og det er dejligt, at endnu flere familier får mulighed for at slå sig ned der. Med flere boliger opnår vi mere af det, vi gerne vil for Skævinge. Både fritidsliv og handelsliv kan få glæde af nye indbyggere. Skævinge er et virkeligt godt og levende lokalsamfund i vores kommune, og vi ved, at der er mange, der sætter pris på at bo i en mindre by, hvor man kender hinanden”, siger Kirsten Jensen.

Siden HusCompagniets overtagelse af grunden har Nordsjællands Museum været i gang med  undersøgelser på området for at sikre, at eventuelle arkæologiske fund bliver behørigt dokumenteret og bevaret, da man tidligere har konstateret arkæologiske fund på området.

Byggemodningen af første delområde forventes at begynde allerede denne sommer, forudsat at alle nødvendige tilladelser er på plads. Selve byggeriet forventes at begynde i slutningen af 2024.

Fakta om det nye boligområde:

  • Området bliver en varieret boligmasse på i alt 94 boliger
  • Der kommer til at være både ejerboliger og lejeboliger i størrelsen 85-130m2
  • Byggeriet til den første etape forventes at gå i gang i slutningen af 2024
  • De første boliger forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2025

 

Hillerød Kommune - logo