Spring menu over

I Hillerød Kommune ønsker 8 ud af 10, der ryger dagligt, at stoppe. Det vil Hillerød Kommune gerne hjælpe med og tilbyder derfor nu gratis rygestop for alle. De gratis stopforløb er målrettet voksne, der bor i Hillerød, og forløbene ligger om eftermiddagen, så de så vidt muligt kan passe ind i hverdagen.

12 procent af de voksne i Hillerød Kommune ryger dagligt. Det er håbet at forløbet, som varer i seks uger, vil være med til at knække kurven ift. at få flere til at komme ud af nikotinafhængigheden.

Stopforløb i grupper – en velafprøvet metode

Det er nemmere at stoppe med at ryge, hvis du får den rigtige støtte. Stopforløbet er et gruppeforløb, hvor I gensidigt støtter hinanden og forløbet er bygget op efter Kræftens Bekæmpelses retningslinjer - en velafprøvet metode, med gode resultater.

I løbet af de første mødegange forbereder I jer grundigt til rygestoppet: Du afklarer din motivation og forbereder dig, bl.a. på, hvordan du kan takle nikotintrangen. Du afklarer motiver for at ryge og får viden om afhængighed, abstinenser og nikotinerstatning.

De sidste mødegange er en støtte til at fastholde rygestoppet. Du får viden om humørsvingninger, stress og sundhed, forebyggelse af tilbagefald og nedtrapning af nikotinerstatning. Til sidst forberedes tiden fremover.

Forløbet er for alle, der ønsker at stoppe med at ryge eller bruge nikotin, hvad enten det er første gang du forsøger, eller om du har forsøgt før.

Du kan læse mere og tilmelde dig kurset her.

Hillerød Kommune - logo