Spring menu over

11. februar 2024 introducerer Movia nemlig nye elbusser i Hillerød Kommune. Busserne er udstyret med elektriske ramper, der kører ind og ud af sig selv når chaufføren aktiverer dem – og altså forbedrer tilgængeligheden og skaber mere inkluderende kollektiv transport.

De lokale buslinjer 301, 302, 303, 305, 307 og 337 vil være nogle de første ruter i området, der får glæde af de nye og forbedrede busser.

El-ramperne er designet til at gøre det lettere for passagerer med begrænset mobilitet at stige af og på bussen nemmere og mere bekvemt. Det kan bl.a. være kørestolsbrugere og passagerer, der bruger rollator.

De tidligere manuelle ramper i Movias ældre busser krævede assistance fra en hjælper til at løfte rampen ud og ind ved af- og påstigning. Med de nye elektriske ramper kan kørestolsbrugere og borgere med fysiske udfordringer nu bede chaufføren om at aktivere rampen ved at trykke på en knap. Det gør det lettere at klare rejsen uden at have en ledsager med.

Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde el-ramper i vores busser, og dermed give mulighed for en mere inkluderende og tilgængelig kollektiv transport. Vores mål er at sikre, at så mange som muligt selv kan komme ind i bussen og føler sig velkomne i vores busser.

De nye busser med el-ramper kommer til at køre på buslinjerne 301, 302, 303, 305, 307 og 337, der betjener Hillerød Kommune. Fra 11. februar vil passagerer på disse linjer nyde fordelene ved de nye el-ramper og opleve en mere tilgængelig rejseoplevelse i en øvrigt spritny elbus.

Hillerød Kommune - logo