Spring menu over

Tre nye bofællesskaber på Slangerupgade og i Favrholm er allerede på tegnebrættet og flere følger forhåbentlig efter. Men hvad skal de kunne? Skal fælleskøkkenet være stort nok til, at børn og børnebørn kan spise med? Er en central beliggenhed vigtig, eller drømmer du om at lave et økofælleskab? Dét vil dem, der bygger bofællesskaber gerne vide mere om, og Hillerød Kommune vil gerne hjælpe med kontakt og samtale mellem dem, der vil bygge, og dem der vil bo fælles.

Derfor kan du på Sammen om Hillerød netop nu skrive, hvad der er vigtigt for dig, hvis du ønsker at flytte i bofællesskab. Tanken er, at borgere og bygherrer kan få kontakt til hinanden på platformen.

Borgermøde om seniorbofællesskaber i kalenderen

Er du nysgerrig efter at vide mere om, hvordan det er at bo i din egen bolig, mens du er i et fællesskab og har trygheden ved at bo sammen med andre? Så kom til borgermøde torsdag d.15 september kl.17 på Hillerød Rådhus, Trollesmindealle 21, 3400 Hillerød.

På borgermødet kan du høre om:

  • Hvorfor Hillerød Kommune ønsker flere bofællesskaber
  • Hvorfor vi mennesker sætter pris på at bo i et seniorbofællesskab
  • Oplæg fra bygherrerne: DSI Skansedal, Agorahaven og Plushusene. Du har mulighed for at stille spørgsmål til de bofællesskaber, der allerede er på vej, og melde dig til en følgegruppe, som kan have kontakt med bygherrerne undervejs i byggeprojekterne.

Fællesspisning og nabokaffe mod ensomhed

Borgmester Kirsten Jensen fortæller, at det er byrådets klare ønske, at vi som kommune skal kunne give en hånd med, så det bliver nemmere for boligudviklerne at tale med de borgere, der er interesserede i bofællesskaber, og nemmere for borgerne at finde udviklerne:

”Vi har allerede bofælleskaber, og der er udtrykt mange ønsker om, at der bliver flere. Og det forstår jeg godt, for de kan give fællesskab, tryghed og tanken er også, at de kan fremme vores mulighed for at leve et sundere liv og klare os bedre samme med andre. Mange synes, det er er rart at have naboer tæt på og være en del af et fællesskab. Når man spiser mad eller træner sammen engang imellem, er det en super god måde at undgå ensomhed på. Jeg håber, at alle, der er interesserede i at vide mere om nye måder at bo sammen på, vil komme til borgermødet den 15. september”.

Bofællesskaber, hvor du kan kombinere privatliv, fællesskab og trygheden ved at bo sammen med andre, vinder mere og mere frem i disse år. I Hillerøds boligpolitik ønsker byrådet at fremme fællesorienterede boliginitiativer og boformer.

Hillerød Kommune - logo