Spring menu over

Hillerød Kommune ved borgmester Kirsten Jensen og udvalgsformand Lars Elbrandt har i denne uge skrevet til Folketingets Epidemiudvalg og Pernille Rosenkrantz-Theil om, hvor svært det kan være at opretholde den daglige drift i de daginstitutioner, der oplever at mange medarbejdere er fraværende på samme tid på grund af Covid-19. Kommunen bad om lokal mulighed for at kunne dimensionere i åbningstiden, så man for eksempel kan lukke i ydertimerne, og samle personalet i de timer, hvor der er aller flest børn. Dette som alternativ til helt at lukke institutionen eller køre den videre ’på pumperne’.

Efter debat de seneste dag har Hillerød Kommune nu via KL fået besked om, at det anerkendes, at der kan være helt særlige og ekstraordinære situationer, hvor vi ikke kan opfylde pasningsgarantien. Det fremgår ligeledes af Undervisningsministeriets hjemmeside.

”Helt ekstraordinære situationer kan f.eks. være, hvis der er så mange sygemeldte medarbejdere, at det er uforsvarligt at modtage børn så tidligt som sædvanligt eller lade dem blive så længe som sædvanligt. Her vil vi gerne kunne begrænse åbningstiden nogle dage og absolut ikke længere end højst nødvendigt. Det vil først ske efter, at dagtilbuddet sammen med kommunen har afsøgt alle muligheder for at holde åbent på fuld tid, og hvor det derfor faktuelt er umuligt for kommunen at efterleve pasningsgarantien forstået som fuld åbningstid. Debatten har afklaret, at vi mener, vi nu kan vurdere lokalt, hvornår vi kan ændre på åbningstiden– det nogle kalder force majeure. Det er et godt skridt på vejen,” siger borgmester Kirsten Jensen.

”Vi ønsker stadig at få mulighed for at kunne dimensionere åbningstiden lokalt og for eksempel kunne melde ud til forældre at i de næste tre dage er åbningstiden lidt ændret. Det kan vi stadig ikke. Men vi kan fortælle, hvad der er muligt dag for dag i en institution med mange syge eller isolerede. Men det er en lettelse, at vi nu får grønt lys for at tilpasse i situationer, hvor der simpelthen ikke er personale nok til at tage imod børnene på en ordentlig måde om morgenen”, siger Kirsten Jensen.

 

Hillerød Kommune - logo