Spring menu over

Der er mange uddannelsesinstitutioner og virksomheder i Hillerød, der råder over parkeringspladser. Pladser, der står tomme om aftenen, natten og i weekenderne. En del af de pladser – 315 – kan man nu booke via en app. Det forventes, at der løbende vil komme flere p-pladser til.

Hillerød Kommune har nemlig indgået et samarbejde med firmaet ParkPrivate, som har udviklet et smart-city værktøj til at bruge eksisterende p-kapacitet i en by bedre. Samarbejdet betyder, at man via ParkPrivates app – VISITORS - på sin telefon kan booke en parkeringsplads på udvalgte p-pladser og for eksempel have sin bil stående der om natten eller i weekenden uden at betale for det.

Appen viser, hvor der er ledige parkeringspladser, når virksomhederne eller uddannelsesinstitutionerne har lukket. Via appen kan man så reservere en p-plads og dermed sikre sig, at man ikke skal køre rundt for at lede efter en ledig plads.
I app’en kan du se billeder, brugstider og læse mere om de enkelte pladser.

Når man har parkeret, skal man ikke gøre noget. Kommer der en p-vagt forbi, kan vagten se i sit system, at man har reserveret pladsen. Holder man derimod på en af pladserne uden en reservation, risikerer man en p-afgift.

”Det her er et virkelig godt redskab. Vi mangler p-pladser i Hillerød, for eksempel på Carlsbergvej, og med det her nye værktøj bliver der muligheder for at parkere ved bl.a. gymnasiet og HTX, når der alligevel ikke er nogen på skolerne. Det er jo ofte, når virksomheder og skoler har lukket, at andre kommer hjem fra arbejde og har brug for en parkeringsplads, så det er rigtig smart, at vi kan udnytte de mange tomme pladser, der er rundt om i byen,” siger formanden for Arkitektur, byplan og trafikudvalget Dan Riise.

Også borgmester Kirsten Jensen er glad for de nye muligheder, der åbner sig.

”Jeg vil gerne sige tak til et fornemt samarbejde med de mange institutioner og arbejdspladser, som har velplacerede, men aften og nat-tomme p-pladser i vores by. Vi kan hjælpes ad, og det er denne sag et smukt eksempel på.  Jeg håber, at mange borgere får en lidt nemmere hverdag nu, og måske også kan fortælle deres gæster om app’en, hvis de skal have gæster om aftenen eller i weekenden. Nu kan man måske finde et bedre sted at holde,” siger Kirsten Jensen.


Sådan gør du

For at parkere på en af de foreløbige 315 p-pladser skal du gøre følgende:

  • Download app’en Visitors og tilmeld dig gruppen ”Hillerød”
  • Vælg p-plads
  • Indtast din nummerplade og book
  • Herefter modtager du en digital p-tilladelse (kvittering) på din telefon

Du skal hverken sætte noget i forruden, stille p-skiven eller foretage dig andet.

Hillerød Kommune - logo