Spring menu over

På Trollesbro arbejder Sandra sammen med sine kolleger for at styrke fællesskabet og sikre, at de 13 medarbejdere i snedkeriet integreres i et godt arbejdsmiljø, hvor mange oplever en følelse af at høre til.

De ansatte på snedkeriet er folk som gerne vil arbejde, men som har en funktionsnedsættelse eller en social udfordring, der gør, at de ikke har været i stand til at opnå eller fastholde beskæftigelse på det ordinære arbejdsmarked.

Sandra Damgaard flankeret af et par af de ansatte i snedkeriet på Trollesbro
Sandra Damgaard flankeret af et par af de ansatte i snedkeriet på Trollesbro

Finurlig dynamik

”Jeg er kæmpe fan af mit arbejde, da det giver mig mulighed for opleve den finurlige dynamik der kan opstå i et fælleskab, hvor mangfoldigheden er stor”, fortæller Sandra.

I snedkeriet er hun og kollegerne med til at skabe en meningsfuld hverdag for de ansatte.

Her laver de bl.a. produkter som fuglehuse til golfklubben og julegaver til personalet på byens plejehjem, og de laver udendørsopgaver som græsslåning og buskrydning. Men på Trollesbro er det ikke produkterne som er i centrum

Succesoplevelser frem for fiaskoer

”Det handler om at lave nogle gode processer, som gør, at de ansatte oplever en stor arbejdsglæde og i det hele taget føler, at de kan bidrage med noget”, siger Sandra.

Der er stor forskel på de ansattes kompetencer. Derfor ligger der et stort arbejde i at skrue så tilpas meget på sværhedsgraden i opgaverne, at de skaber succesoplevelser frem for fiaskoer og nederlag.

”Arbejdet skal gerne give mening for den enkelte, og der skal vi hele tiden balancere nysgerrighed, iver og ny læring, så vores ansatte får en oplevelse af at kunne mestre arbejdet”, slutter hun.

Hillerød Kommune - logo