Spring menu over

”Der er ikke noget bedre end at hjælpe andre” siger Julie, der i 2022 var på mere end 300 hjemmebesøg, hvor hun hjælper borgere med at forebygge fald. ”Jeg ringer altid først og får en god snak, og der er aldrig nogen, der takker nej til et besøg. Det er godt ikke at stå alene med tingene. Jeg kommer med friske øjne og min faglighed og foreslår nogle ting, som kan gøre det mere trygt at komme rundt i hjemmet eller ud og handle en tur”.  

Det gør ofte hverdagen lettere, og tit er der ikke behov for store forandringer. Det kan handle om at få rykket et gulvtæppe væk fra et gangområde, få en skridsikker måtte i badeværelset eller få nogle andre sutsko.

"Ind imellem er det ikke så populært, når jeg spørger om gulvtæpperne kan komme væk, men jeg kommer kun med anbefalinger", siger Julie og tilføjer, at det ofte er nemmere for en fagperson at bringe forslag på banen, frem for det kommer fra venner eller familie.

Der er bud efter Julie 

Julie er ansat i Ældre og Sundhed med base i Sundhedscentret, og der er bud efter hende. I forbindelse med projektet Styrk din krop holdt hun og en diætist i marts et oplæg for en fuld sal i Grønnegadecentret, hvor forebyggelse af fald og kost var på programmet. Det med at falde kan ofte hænge sammen med knogleskørhed, og her spiller kosten også en vigtig rolle.  

Hvis du er nysgerrrig på, hvordan vi arbejder med forebyggelse af fald, kan du læse mere her. 

Hillerød Kommune - logo