Spring menu over

Vi fangede ham en onsdag eftermiddag til en snak om det at være musikskolelærer, om glæde ved at se eleverne udvikle sig med deres instrument og om de udfordringer musikskolerne også oplever i disse år.

Hvad laver du:

Jeg underviser i slagtøj, olietønder og steelband på Hillerød Musikskole. Så laver jeg undervisningsforløb (Ordstrømmen) til skolelever i indskolingen. Jeg har arbejdet som autodidakt musikskolelærer i slagtøj, olietønder og steelband på Hillerød Musikskole siden 1992, og blev merit folkeskolelærer i 2013

Hvad er det bedste ved dit job:

Jeg kan virkelig godt lide at undervise eleverne, og har mange visioner på deres vegne. Derfor er noget af det bedste også, når jeg formår at sætte mig ind i deres verden og få forklaret dem musikken, så de forstår det. Det er en fornøjelse at se eleverne blive bedre, samtidig med at jeg nogle gange skal passe på ikke at blive alt for ambitiøs på deres vegne.

Hvad er du mest stolt af ved dit arbejde:

Når jeg kan se at mine elever lykkes, og når jeg kan se, at jeg har vakt en nysgerrighed hos dem. Og når de skal lære nye ting, og jeg kan lære dem at de godt kan, selvom de synes det er svært.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads:

Stor frihed, stor fleksibilitet og gode kolleger.

Hvad er det mest udfordrende ved jobbet som musikskolelærer:

Det er nok, at man på mange måde skal være godt til at sammensætte sit eget arbejdsliv, og at arbejdstiden og arbejdsmængden svinger meget i perioder. Og så kan der være en del administration forbundet med at skulle stykke forskellige ”aktiviteter” sammen.

Derudover oplever vi lige nu at musikskolerne er ret pressede ift. at få elever. Der er rigtig mange andre tilbud derude, og der kan vi desværre mærke at nogle af de ”mindre populære” instrumenter har det svært. Det er en skam. For selvom det kræver hårdt arbejde og stor tålmodighed, er det en gave at kunne mestre et instrument.

Hillerød Kommune - logo