Spring menu over

Camilla Meldgaard Boelt har siden 2016 arbejdet som virksomhedskonsulent i Hillerød Kommune. Her fungerer hun som mentor for unge mennesker med særlige behov og er deres bro til et arbejdsmarked, som kan være svært at komme ind på hvis man ”ikke lige passer ind”. 

Indsatsen er målrettet unge mellem 18-30 uden en kompetencegivende uddannelse, hvor målet er at de enten kommer i uddannelse eller job. Indsatsen bliver tilpasses den enkelte og er til tider i en afklarende form.  

Jeg arbejder meget med unge, som har svært ved at se fremtiden for sig i forbindelse med job eller uddannelse, og som ikke altid har det samme sæt-i gang-gen som os andre. De vokser og tager et større ansvar, når de føler sig set og hørt, som den de er

Er der et match?

Camilla mødes med de unge en gang ugen i starten og derefter et par gange om måneden. Det handler blandt andet om at finde ud af, hvor der kan være et potentielt match mellem den unge og en arbejdsplads. For mange af de unge kan det være svært og kræver tit babysteps.

”Det er en meget håndholdt indsats”, fortæller Camilla, som først og fremmest trækker på sit store netværk ift. at finde lokale virksomheder, som er klar til at tage imod de unge. 

Masser af ros

Og her har Camilla masser af ros til det lokale erhvervsliv som i rigtig mange henseender er klar til at tage i mod en ung person, som måske ikke leverer på samme niveau, men som til gengæld kan bringe noget andet med sig.

”Som oftest har jeg ikke så svært ved at finde pladser til folk og virksomhederne er generelt rigtig gode til at tage imod”, siger hun.

Det sker selvfølgelig også, at de løsninger, som Camilla kommer op med, ikke bærer frugt, og så kan det være hårdt at skulle starte forfra igen. Og det sker, at et arbejde, som Camille egentlig havde troet en borger kunne varetage, alligevel var for stor en mundfuld.

”Det er selvfølgelig hårdt”, siger hun og fortsætter: ”men for mig er det vigtigt, at de møder et menneske og ikke et system, og derfor er jeg klar til at gå en ekstra mil for at finde det rette match”.

 

Billede af Camilla og Sebastian, som hun har hjulpet
Sebastian er en af de mange unge, som Camilla har hjulpet videre. Han arbejder nu i 7/11.

Mødes med kram og smil 

Spørger man Camilla til, hvad der er det bedste ved hendes job, er hun ikke i tvivl.  

”Det er, når jeg møder nogle af dem jeg har hjulpet rundt om i byen. Så mødes jeg af store smil og kæmpe kram”, slutter hun med glæde i øjnene.  

Hillerød Kommune - logo