Vær med til at bygge Sjællands længste kvashegn

14-10-2021

Danmarks VILDESTE kommune-konkurrencen er i fuld gang, og Hillerød Kommune er med. Derfor vil vi bygge Sjællands længste kvashegn og inviterer borgere, foreninger og institutioner til at være med.

Hvis du bygger et kvashegn på bare få meter, kan du bidrage og være med til at skabe levesteder, hvor smådyr og insekter kan hvile, spise og overvintre.

Hvad er et kvashegn

Et kvashegn er bygget op af grene, kviste og haveaffald, der er lagt i spænd mellem lodrette tykke grene, stolper eller lægter. Det er et naturligt hegn, der giver liv, øger biodiversiteten og er til gavn for klimaet.

Du skaber bosteder til dyr, insekter og svampe, og samtidig sparer du køreturen frem og tilbage til genbrugsstationen med haveaffaldet.

Vær med til at bygge Sjællands længste kvashegn fra oktober 2021 til oktober 2022

Hillerød Kommune dyster mod andre danske kommuner om at skabe flere levesteder til vilde planter og dyr som fugle, sommerfugle, biller og vilde bestøvere, og kvashegnet er en del af kommunedysten.

Det eneste du skal gøre er at bygge et kvashegn, hvor du bor, arbejder, går i skole, børnehave, vuggestue eller bruger din fritid. Det kan også være, at du allerede har bygget et kvashegn, som du kan melde til.

Tilmeld dit kvashegn

Tilmeld dit kvashegn på Sammen om Hillerød

Du tilmelder længden på dit kvashegn med et foto og en angivelse af, hvor i kommunen dit hegn er placeret. Hvis du bygger videre på dit kvashegn, kan du redigere din tilmelding lige indtil vinderne trækkes.

I efteråret 2022 tæller vi alle meter sammen, og forhåbentlig har vi samlet Sjællands længste kvashegn.

Alle der gerne vil gøre en forskel for biodiversiteten kan være med. Men da vi gerne vil trække lod om nogle præmier, har vi inddelt deltagerne i fire kategorier. Husk at skrive, hvilken kategori, du tilhører, når du melder dig til.

Kategorierne er:

  1. Private borgere
  2. Boligforeninger/grundejerforeninger, fritidsforeninger, organisationer, lokalråd m.v.
  3. Skoler (op til 9. klasse), SFO, gymnasium og HF, ungdomsklubber, ungdomshus, efterskole, højskole og 10. klasser
  4. Vuggestuer og børnehaver.

Præmien

Er først og fremmest et smukt kvashegn til glæde for insekter, pindsvin og fugle. Men der trækkes også én præmie inden for hver af de ovenstående kategorier.

Præmien til private borgere
En faunaboks med insektloopglas og et opslagsværk til smådyr, så du kan finde ud af, hvilke dyr der er i kvashegnet og følge med i dit kvashegns miljø og dyreliv.

Præmien til boligforeninger/grundejerforeninger, organisationer, foreninger, organisationer, lokalråd
10 stauder der tiltrækker sommerfugle, og 2 buske som er værtsplanter for sommerfugle.

Præmie til skoler op til 9. klasse, SFO, gymnasium og HF, ungdomsklubber, ungdomshus, efterskole, højskole og 10. klasser
10 stauder der tiltrækker sommerfugle og 2 buske som er værtsplanter for sommerfugle.

Præmie til vuggestuer og børnehaver
Faunaboks med insektloopglas og et opslagsværk om smådyr og insekter.

I oktober 2022 vil vinderne blive fundet via lodtrækning blandt alle deltagerne. Der bliver udtrukket en vinder i hver kategori. Vinderen får direkte besked.

Har du allerede et kvashegn, kan du sagtens deltage med det.

Se vejledningen Sådan bygger du et kvashegn her

6 støttestolper til de første 50 tilmeldte

Vi giver 6 støttestolper til de første 50, som tilmelder sig til at etablere et kvashegn. Det er først til mølle. Skriv en mail til natur@hillerod.dk., så aftaler vi, hvor og hvornår du kan afhente de 6 støttestolper.

Siden blev senest opdateret d. 14-10-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her