Kom og se Slotsgadens nye belægning

28-06-2021

Til januar 2022 begynder renoveringen af belægningen på Slotsgade. Men allerede nu har du mulighed for at komme forbi og opleve, hvordan den nye belægning kommer til at se ud.

De første sten og klinker til gågaden i Slotsgade i Hillerød er ved at blive lagt. Der er den seneste uge nemlig blevet etableret et såkaldt ’prøvefelt’, hvor man se, hvordan kommunen forventer, at den endelige belægning kommer til at se ud.

Prøvefeltet består af tre felter, hvor man kan se chaussésten, tegl og klinker i forskellige sammensætninger. Materialevalget og farvesammensætningerne passer i stilen til Frederiksborg Slot og afspejler på den måde, at Hillerød er en slotsby.

Dan Riise, formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, opfordrer alle til at lægge et smut forbi Slotsgade og se prøvefeltet: ”Jeg håber, at mange har lyst til at komme forbi og se den nye, flotte belægning. Renoveringen vil gøre Slotsgade mere tidssvarende, men samtidig knytter den nye belægning sig til Hillerød som en historisk by.”

I projektet er det desuden vigtigt, at belægningen sikrer en høj tilgængelig for alle – uanset om man er på gåben eller hjul. Der er tænkt løsninger ind, som gør det nemt for alle at færdes på gågaden. Alle vandrender er lukket med riste, så de er lette at krydse, hvis du kommer med barnevogn, er kørestolsbruger eller går med rollator. For blinde og svagtseende kommer der såkaldte ledelinjer.

Hillerød Byråd beslutter i 3. kvartal 2021 præcis hvilke typer og kombinationer af chaussésten og klinker, der bliver brugt.

Siden blev senest opdateret d. 28-06-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her