Flere seniorer skal være en del af fællesskabet i Hillerød

13-07-2021

Mange seniorer oplever ensomhed eller er i risikogruppen for at blive ensomme. Det skal nye aktiviteter hjælpe med at gøre noget ved.

Det har været hårdt for mange seniorer under den lange periode med corona. Ifølge en nylig undersøgelse fra Århus universitet udtrykker hver femte, at de betragter sig selv som ensomme. Det gælder også for mange seniorer og ældre i Hillerød Kommune.

Der sker allerede en del for seniorer, men der skal skrues op for antallet af aktiviteter på paletten, og flere skal få kendskab til de forskellige gode tilbud, der findes i Hillerød.  Omsorg og Livskraftsudvalget ønsker at sætte ekstra skub i processen og har derfor bedt Grønnegadecentret bistå med at udmønte en national pulje til gavn og glæde for byens seniorer, der er blevet eller er i risiko for at blive ensomme. 

”Ensomhed har en stor betydning for livskvaliteten og livslysten. En del seniorer oplever, at de mister deres netværk, når de går på pension eller deres livssituation ændrer sig på andre måder, som gør, at det kan være svært at finde nye fællesskaber. Og oveni, har rigtig mange levet ret isoleret gennem det meste af perioden med corona. Derfor er vi glade for, at Grønnegadecentret med stor iver har taget opgaven på sig,” siger Christina Thorholm, formand for Omsorg og Livskraftsudvalget.

I Grønnegadecentret er de allerede på vej med nye aktiviteter for seniorer. ”Det er så vigtigt for os at få flere med i fællesskabet. Vi er i gang med at arrangere en række ture, foredrag og fællesspisninger, som kan være omdrejningspunkt for at mødes seniorer imellem. Noget nyt er også, at vi får frivilligværter, hvor nogle, der allerede er en del af centret, bliver matchet med nye seniorer, så vi håber at få flere inviteret ind – og at de også bliver hængende, selvom de ikke kender så mange i forvejen. Vi vil også gerne involvere brugerne – både nye og gamle i, hvordan vi kan udvikle vores aktiviteter og nye tilbud henover den kommende sæson”, siger Anette Høyer, leder af Grønnegadecentret.

Grønnegadecentret skal fremover arbejde endnu tættere sammen med ’Kom Med!’ indsatsen, som er et samarbejde mellem Frivilligcenter Hillerød, Hillerød Kommune og frivillige og foreninger, og som netop har til formål at engagere seniorer i fællesskaber og at reducere ensomhed.

I løbet af sensommeren/efteråret vil der blive kommunikeret om de nye initiativer på Grønnegadecentrets hjemmeside og Facebook og på www.hillerod.dk.

Siden blev senest opdateret d. 13-07-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her