Hillerødpsykologer udgiver bog

22-06-2021

Tre psykologer fra PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning) udgiver bog om arbejdet med PPR.

Det har været en hemmelighed længe, men nu kan de tre psykologer i Hillerød Kommune, Line Graff, Charlotte Nüchel og Anne Sofie Møller Sparre endelig efter halvandet års arbejde, løfte sløret for hvad det egentlig er, de har brugt så mange weekender og så meget ferie på: nemlig at skrive bogen ”Psykolog i PPR”.
De tre psykologer arbejder alle i PPR, og de synes, der manglede en beskrivelse af, hvad PPR egentlig er og kan.
”Der er ikke rigtigt skrevet bøger om PPR indefra, og vi syntes, der manglede en beskrivelse af hvad PPR-psykologer laver, og hvorfor det arbejde er vigtigt. Vi synes jo selvfølgelig, at det arbejde, vi laver, er både særligt og meget vigtigt. Der er behov for forebyggelse og tidlige indsatser i samfundet, og her har vi en meget central funktion,” siger de tre.
Derfor satte de sig sammen og lavede et forslag til en bog, som Akademisk Forlag straks sagde ja tak til. Siden er mange weekender og ferier blevet brugt på at arbejde med bogen.
”Det har været en meget spændende proces, for vi er alle tre meget optagede af at få beskrevet, hvad det er PPR kan og hvorfor det er så særligt et arbejde,” siger de.
Bogen er henvendt til fagfolk, studerende, andre psykologer og medarbejdere med en interesse for PPR.
”Vores arbejde handler om at skabe relationer – når vi arbejder med et barn, kigger vi hele vejen rundt om barnet: familie, daginstitution, skoler. De børn, vi arbejder med, er jo også helt almindelige børn, som måske er løbet ind i en udfordring. Vi ser ikke på et barn som ”problemet”, men arbejder hele tiden med alle dem, der er omkring børnene. Når et barn har det svært og for eksempel ikke vil skole, handler det jo ikke bare om barnet, men også om alt det omkring barnet. Barnet sender et signal til de voksne om, at der er noget, der ikke er som det skal være, og det er her, vi kommer ind og ser på helheden og alle relationerne,” siger de.
De har alle tre arbejdet inden for området i 15-20 år i flere forskellige kommuner, og de har derfor en stor erfaring med sig.
”Der er rigtig meget fokus på forebyggelse i tiden, og her har PPR et kæmpe potentiale. Vi er ude på institutionerne, i skolerne og det er noget af det særlige ved PPR, at vi kommer så bredt ind i børnenes liv. I vores bog er der en lang række eksempler på, hvordan vi arbejder – det er en praksisbeskrivelse indefra, som vi håber at andre også kan bruge” siger de tre forfattere.
”Arbejdet i PPR handler i høj grad om at få børnene til at føle sig som en del af fællesskabet. Alle mennesker kan på et tidspunkt i livet få brug for hjælp, alle kan komme til at føle sig udenfor eller ”forkerte”. Vores arbejde handler rigtig meget om, at alle skal have en plads i fællesskabet og om at rumme hinanden. Vi er forskellige, men vi har efterhånden lavet et samfund hvor normaliteten bliver mere og mere snæver. Det vil vi gerne sætte fokus på med vores bog – hvordan kan vi rumme og skabe plads til alle og hvordan er det, vi som PPR-psykologer kan være med til at fremme fællesskabsfølelsen hos børn,” siger Line Graff, Charlotte Nüchel og Anne Sofie Møller Sparre.

Siden blev senest opdateret d. 22-06-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her