Glæde over udsigt til læreruddannelse i Hillerød

28-05-2021

Lang tids fælles arbejde fra 8 nordsjællandske borgmestre ser ud til at bære frugt, når der efter alt at dømme etableres en læreruddannelse i Hillerød

”Det er vi meget, meget glade for”.
Så enkelt kan borgmester Kirsten Jensen egentlig sige det, efter at det er offentliggjort, at der formentlig kommer en læreruddannelse til Hillerød.
Kirsten Jensen har sammen med 7 andre nordsjællandske borgmestre igennem længere tid arbejdet for at få læreruddannelsen til Hillerød.
”Vi har brug for at de unge også vælger velfærdsuddannelserne, som for eksempel lærer eller sygeplejerske. Derfor har vi længe arbejdet på en plan for at få læreruddannelsen til Nordsjælland og helst til Hillerød, fordi vi i forvejen har et stærkt studiemiljø og ligger godt og centralt placeret,” siger Kirsten Jensen.
En opgørelse fra tænketanken Kraka og Deloitte i 2019 viser, at Nordsjælland er det område i Danmark med den laveste andel af læreruddannede undervisere.
Samtidig viser undersøgelser, at de unge bliver mere motiverede til at søge ind på en velfærdsuddannelse som fx lærer eller sygeplejerske, hvis der er en i nærheden. I Region Hovedstaden udbydes læreruddannelsen af Københavns Professionshøjskole, og den udbydes primært i København (dog kan man tage to år af uddannelsen i Helsingør).
Unge bliver ofte i og omkring det område, hvor de bliver uddannet. Det betyder, at mange af de unge, der uddannes til lærer i København, også ender med at søge job i og omkring København.
’’Så det giver på alle måder rigtig god mening at lægge en læreruddannelse her, og vi håber, at Folketinget også vil bakke det op”, siger Kirsten Jensen.

Siden blev senest opdateret d. 28-05-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her