Forældre opfordres til at passe børn hjemme

02-01-2021

Nu bliver forældre, der har mulighed for det, opfordret til at holde deres børn hjemme fra dagtilbud indtil den 17. januar

Mellem jul og nytår meddelte statsministeren, at alle gældende restriktioner forlænges til den 17. januar 2021 og udvides til også at omfatte hjemsendelse af 0.-4. klasse. Dagtilbud er dog fortsat åbne med de restriktioner, vi har kendt siden sommer om afstand, hygiejne, ekstra rengøring mv.

I forlængelse af statsministerens udmelding om fortsatte restriktioner, er Undervisningsministeriet den 30. december kommet med en opfordring til, at de forældre som kan, bør overveje at passe egne børn hjemme.

Den opfordring støtter borgmester Kirsten Jensen, A.

”Vi har haft et stort antal smittede i Hillerød Kommune igennem hele december, og i vores daginstitutioner har vi haft flere tilfælde med smitte og hjemsendelser af børn og personale. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at forældre, hvis det er muligt, holder deres børn helt eller delvist hjemme frem til 17. januar. Det kan for eksempel være, hvis man er hjemsendt og ikke har et arbejde, som kan udføres hjemmefra, eller hvis man er uden arbejde og ikke kommer i aktivering, fordi det også er udelukket pt”, siget hun.

Formanden for Børne, Familie og Ungeudvalget, Peter Frederiksen, V, er enig i, at tiden er inde til at bede om at hjælpe endnu mere med:

’’Jo færre børn i institutionerne, des bedre kan vi styre smittespredningen, fordi børn og medarbejdere i højere grad kan være i adskilte grupper dagen igennem. Denne opfordring kommer alene for at hjælpe med at stoppe smitten og for at vores medarbejdere kan udføre deres arbejde med børnene bedst muligt. I børnenes perspektiv er det slet ikke nemt, det forstår jeg, for børnene er glade for deres dagtilbud, og har alt i alt naturligvis brug for det. Men i denne helt ekstraordinære tid vil jeg gerne opfordre til at alle, der har mulighed for det til at hjælpe vores daginstitutioner og dermed os alle sammen”, siger Peter Frederiksen.

Alle forældre får i disse dage en besked på mail, hvor de opfordres til at overveje, om de er i en situation, hvor de kan holde børnene hjemme.

”Denne opfordring gælder foreløbig frem til den 17. januar. Vi skal sammen få smittetrykket ned, og vi skal kunne have vores dagtilbud til dem, som har mest brug for dem. Jeg håber som alle andre, at de kommende ugers restriktioner hurtigt viser deres effekt, ligesom jeg glæder mig over, at vaccinen også er på vej mod Hillerød Kommune,” siger Kirsten Jensen.

Daginstitutioner kan tilpasse (dimensionere) deres åbningstider, og for eksempel holde åbent i færre timer om dagen. Det kan ske, hvis der er flere medarbejdere syge eller i isolation på grund af Covid19.

 

Siden blev senest opdateret d. 12-01-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her