Der kommer nye platantræer på Markedspladsen

21-05-2021

I forbindelse med udgravninger til parkeringskælder ved det kommende hotelbyggeri på Markedspladsen bliver det nødvendigt at fælde de eksisterende platantræer. Men der bliver plantet nye.

Når der graves ud til parkeringskælder og hotel på Markedspladsen, skal der udføres dybe udgravninger. Jævnfør Museumsloven skal der i den forbindelse også undersøges for arkæologiske fund.
De omfattende gravearbejder betyder, at der skal graves omkring de nuværende platantræers rødder, og det vurderes derfor, at træerne efter al sandsynlighed vil gå til.

Derfor er det blevet besluttet at fælde træerne og plante nye, når de arkæologiske udgravninger og hotelbyggeriet er færdige.

”Vi vil have træer på Markedspladsen, også når hotellet står der. Derfor har vi besluttet at der skal plantes nye træer, når byggeriet er færdigt. Det bliver store træer, 7 meter høje og fire meter brede, så de skal altså ikke først vokse op. Det er samme størrelse træer, som man satte på Krinsen, da Metrobyggeriet var færdigt,” siger formanden for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Dan Riise.

De nuværende træer bliver fældet på torsdag den 20. maj.

 

Siden blev senest opdateret d. 21-05-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her