Corona-ramte virksomheder kan søge ny Omstillingspulje på 178 millioner kroner

04-10-2021

Virksomheder i Hillerød Kommune, der har oplevet et omsætningstab på minimum 25 procent på grund af Corona-krisen, er en vigtig del af målgruppen, der kan få del i Folketingets nye bevilling på 178 millioner kroner til omstilling af dansk erhvervsliv

Puljen har tidligere uddelt tæt på en kvart milliard kroner til mere end 700 danske virksomheder primært i turismebranchen og oplevelseserhvervene. Når puljen åbner for nye ansøgninger tirsdag den 5. oktober, er målet at nå endnu bredere ud til flere brancher og virksomheder i hele landet med tilskud til grøn omstilling, digitalisering og kompetenceløft.

Borgmester Kirsten Jensen (A) opfordrer byens lokale virksomheder, der opfylder kriterierne, til at søge om penge fra Omstillingspuljen.

- Det er positivt, at der med gode ideer fra lokale virksomheder i Hillerød bliver kanaliseret penge til den grønne og digitale omstilling. Det åbner for nye forretningsmuligheder, der bygger på en bæredygtig fremtid, siger Kirsten Jensen.

Ifølge Kirsten Jensen kan rettidig omstilling være med til at sikre lokale arbejdspladser.

- Jeg opfordrer virksomhederne til at søge penge fra puljen. Både små og store virksomheder kan få fordele af digitalisering, grøn omstilling og kompetenceløft. Der er mulighed for at sende medarbejdere på kursus, indkøbe nyt udstyr, bygge om eller indkøbe specialistrådgivning. Jeg håber, at rigtig mange vil gribe denne mulighed, lyder opfordringen fra Kirsten Jensen


Formanden for Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget, Thomas Elong (V) glæder sig over, at flere Hillerød virksomheder allerede har søgt og fået tilskud fra Omstillingspuljen.

- Byens virksomheder er en vigtig brik i den grønne og digitale omstilling, og Omstillingspuljen er en oplagt mulighed for at sætte handling bag ordene, siger Thomas Elong. Han tilføjer, at de lokale virksomheder, der har søgt og fået midler fra Omstillingspuljen, har vist vejen. Men han ser gerne, at flere af byens virksomheder søger penge fra Omstillingspuljen.

 

Flere virksomheder i Hillerød Kommune har allerede fået tilskud
I de to første runder af Omstillingspuljen er en stor del af midlerne gået til udvikling af bedre kundeoplevelser samt digitale løsninger, der gør det muligt at sælge varer og ydelser online. I den hårdt ramte turistbranche har mange restauranter og hoteller bl.a. fået støtte til ny indretning, digitalt udstyr, udvikling af take-away løsninger og nye kundeprogrammer. I Hillerød Kommune har blandt andre Hotel Hillerød A/S, Sundberg Production og Hillerød Camping modtaget støttemidler til nye initiativer.

En offentlig tilskudspulje, der er nem at søge

Erik Helmer Pedersen, direktør for C4 Videncenter og Hillerød ByForum, siger om de nye tilskudsmuligheder:

- Mange af vores virksomheder i Hillerød Kommune efterlyser tilskudsmuligheder, der ikke kræver alt for meget skrivebordsarbejde. Omstillingspuljen er på mange måder nem at søge, fordi den ikke stiller så store krav rent administrativt.

 Erik Helmer Pedersen tilføjer, at virksomhederne selv skal have 25 procent op af lommen, så dækker tilskud fra Omstillingspuljen den resterende del af investeringen.

- Vi har mange virksomheder, der har brug for at investere i digitale kompetencer og fremtidens krav til grøn omstilling. Omstillingspuljen er en oplagt mulighed for at komme i gang med det arbejde, og vi bakker selvfølgelig op om indsatsen, slutter Erik Helmer Pedersen og tilføjer, at han opfordrer endnu flere virksomheder fra Hillerød til at søge tilskud fra Omstillingspuljen i den nye ansøgningsrunde.

 

Hillerød virksomheder, der har modtaget tilskud fra Omstillingspuljen:

Hotel Hillerød A/S kr.  41.034

Hotel Hillerød A/S kr.142.500

Sundberg Production kr. 181.571

Royal Danish Vendors A/S kr. 250.000

Hillerød Camping kr. 250.000

CEC Event ApS kr. 187.500

Trip Tour kr. 250.000

 

Kilde: Erhvervshus Hovedstaden

 Omstillingspuljen kan søges indtil den 28. oktober. Yderligere information og kriterier for at søge findes på Erhvervshus Hovedstadens website ehhs.dk

Siden blev senest opdateret d. 04-10-21

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her