Støtte til vuggestuer med flest sårbare og udsatte børn

20-01-2020

Hillerød Kommune har fået et tilskud fra Undervisningsministeriet til at ansætte flere pædagoger i de tre vuggestuer i kommunen, som har flest sårbare og udsatte børn.

”Ansøgningspuljen til ansættelse af flere pædagoger” er en pulje som på landsplan skal føre til, at der bliver ansat flere pædagoger for at styrke kvaliteten for sårbare og udsatte børn i de første 1000 dage af barnets liv. Puljen blev vedtaget af Folketinget under den tidligere regering, og målgruppen var defineret til at være institutioner for børn med 0-3 årige, der har mange børn som er ”sårbare og udsatte”.

Tilskuddet kan i første omgang komme tre institutioner i Hillerød Kommune til gode. Målgruppen er de dagtilbud, der på landsplan har flest 0-3 årige børn med forældre, som får et højt tilskud til betaling af deres pladser. Hillerød Kommune har ansøgt for de tre institutioner og Undervisningsministeriet har nu imødekommet ansøgningen fra Hillerød med titlen ”Øget læring og trivsel for børn i udsatte positioner – øget forældresamarbejde og afstemt tidlig indsats”.

”Jeg synes, det er et rigtigt spændende projekt. For nu kan vi få prøvet om en bedre pædagognormering kan imødekomme målet om at fremme børns læring og trivsel og deres sproglige udvikling. Vi kan også blive klogere på, hvordan man kan sætte ind tidligere. Med modellen vil kontakten mellem barn og voksne blive tættere, og der bliver mere tid til at inddrage og samarbejde med forældrene om eksempelvis den sproglige udvikling, ” siger formanden for Børn, Familie og Ungeudvalget, Peter Frederiksen.

De erfaringer, der vil vise sig i de tre institutioner, der er med i projektet, kan efterfølgende anvendes af de øvrige institutioner i Hillerød gennem de faglige netværk på tværs af institutionerne.

Der er givet tilskud på 2,3 millioner kroner pr. år til de tre vuggestuer / vuggestueafdelinger. Foreløbig gælder bevillingen i dette finanslovsår, men forventningen er, at projektet vil løbe over de kommende tre år.  Pengene skal bruges til at ansætte flere pædagoger og pædagogiske assistenter.

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her