Snup et lommeaskebæger

26-06-2020

Hillerød Kommune gennemfører en kampagne og en samlet indsats for en ren natur og by. En af indsatserne er at sætte fokus på de mange cigaretskod, som alt for ofte ender rundt om i byen eller i naturen. Derfor uddeles lommeaskebægre i Hillerød som en nem løsning, når et askebæger eller skraldespand ikke lige er i nærheden.

Det affald, der bliver smidt i by og natur er en lokal udfordring, som vi sammen skal sætte fokus på. Cigaretskod er den type affald, der stykvis bliver smidt mest af i den danske natur og by. Cigaretskod sviner i naturen og generer os, når de ligger rundt omkring i bymiljøet eller naturen.

”Vi ønsker med kampagnen at sætte fokus på cigaretskod, fordi der stadig ender alt for mange skodder rundt omkring i vores kommune. Cigaretskodder er små, men der er rigtig mange af dem, og de er lavet af plastik. At de er små gør det kun sværere at samle dem op”, fortæller Louise Colding udvalgsformand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget.

 

Uddeling af lommeaskebægre i Hillerød midtby


Som en aktivitet i kampagnen vil Hillerød Kommune uddele lommeaskebægre i Hillerød midtby, som et gratis tilbud og nem ”lommeløsning”, hvor den heldige ejer af lommeaskebægret kan putte sit cigaretskod i, når et askebæger eller skraldespand ikke lige er i nærheden.

”Jeg håber, at der er mange, der vil benytte sig af lommeaskebægret. Jeg håber også, at vi når ud med budskabet til så mange som muligt om, at cigaretskod er affald af plastik, der skal i skraldespanden og ikke ende på fortovet”, siger udvalgsformand Louise Colding.

I den kommende tid vil Hillerød Kommune derfor i samarbejde med Hillerød Byforum uddele gratis lommeaskebægre i Hillerød midtby. Det sker sammen med café- og handelslivet i Hillerød. Vi forventer at uddele lommeaskebægre fra den 1. juli. De er at finde i ca. 10 caféer og restauranter, så længe lager haves.

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her