Smittetal stiger i Hillerød Kommune

23-10-2020

Med 40 tilfælde af COVID 19 skriver Hillerød Kommune sig ind i samme kedelige tendens som mange andre af landets kommuner. Incidensen for de seneste syv dage er steget til 78,2.*

Det er særligt aldersgruppen mellem 18-22 år, der er ramt af COVID 19 i Hillerød Kommune.

”Vi er meget opmærksomme på, hvordan smittetilfældene fordeler sig, for de er en indikator for, hvordan vi skal målrette vores kommunikation.  Vi kan se, at de unge mellem 18 og 22 år udgør en stor gruppe af de smittede, og derfor er vi i tæt dialog med ungdomsuddannelserne, som gør deres for at informere og vejlede de unge.” siger Kirsten Jensen, borgmester.

Ud over aldersgrupper kan fordelingen mellem køn og etnicitet også være et redskab til at finde ud af, om der skal ske en særlig indsats inden for en bestemt gruppe. Set ud fra et etnicitetsperspektiv fordeler de 40 tilfælde sig således:

  • 18 tilfælde med dansk herkomst
  • 7 tilfælde med syrisk herkomst
  • 15 tilfælde fordelt på 7 forskellige herkomster

” I denne uges smittetal kan vi se, at mennesker med syrisk herkomst træder frem i statistikken. Når en særlig gruppe træder frem – og det kunne også være et håndboldhold eller en arbejdsplads - kan smitten være betinget af en særlig begivenhed, andre gange kan det være et udtryk for, at vi skal målrette vores kommunikation yderligere. Vi er allerede i kontakt med flere fra det syriske mindretal i vores kommune og ved, at de er meget opmærksomme på Sundhedsstyrelsens 5 råd.” siger Kirsten Jensen, borgmester.

Hillerød kommune indskærper for alle borgere at overholde Sundhedsstyrelsens 5 råd:

  • Vask ofte hænder eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hold afstand – og bed andre tage hensyn

Derudover skal man blive hjemme fra arbejde og fritidsaktiviteter, hvis man føler sig sløj, er syg eller har nogen som helst symptomer på Covid-19 og bruge mundbind i den offentlige transport.

Det er muligt at få stillet en isolationsbolig til rådighed, hvis man testes positiv for COVID-19 og opfylder visse kriterier som fx deler husstand med mange på lille areal. 

*De nyeste tal fra kl. 14 viser at smittetallet er steget til 43 smittede med en inciens de seneste syv dage på 84

 

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her