Plejehjem åbner for udendørs besøg

24-04-2020

Pårørende får igen lov til at komme på besøg på kommunens plejehjem. Men det skal foregå udendørs med god afstand.

Det er de statslige myndigheder, der har givet kommunerne lov til at beslutte, om de vil lade pårørende komme på udendørs besøg, og den mulighed tager Hillerød Kommune imod.


”Vi ved, det har været en meget hård tid for mange beboere på vores plejehjem og deres familie og venner, og vi er glade for, at vi nu har fået mulighed for at man igen kan være sammen – på afstand. Vi har god udenomsplads på vores plejehjem, så vi kan etablere nogle lukkede ”båse”, hvor man kan sidde sammen i behørig afstand,” siger borgmester Kirsten Jensen.

 

Formanden for Omsorg og Livskraftudvalget Christina Thorholm glæder sig også over den nye mulighed.

”Det vil betyde rigtig meget for mange mennesker, at de nu kan ses igen. Mange af de ældre har svært ved at forstå, hvorfor deres pårørende ikke kommer længere, og mange pårørende har haft det skidt med det. Vores personale på plejehjemmene har været virkelig dygtige til at hjælpe de ældre med telefoner og Ipads og andre muligheder, og de har været gode til at tale med beboerne og forklare, hvorfor situationen er, som den er. Men det er klart, at det ikke kan måle sig med et rigtigt besøg, så det vil uden tvivl bringe megen glæde,” siger hun.

 

I de udendørs besøgszoner vil beboere og besøgende kunne mødes med to meters afstand. De besøgende må ikke komme ind på plejehjemmet.

 

For at komme på besøg, skal man ringe og aftale tid inden, så beboeren kan være klar og blive fulgt til besøgsområdet om nødvendigt. Når besøget aftales, vil der blive spurgt til, om den besøgende har symptomer på Covid-19 inspireret af Sundhedsstyrelsens anbefalinger til genåbning af sundhedsvæsenet.

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her