Nyt gågaderegulativ i Hillerød Kommune

07-07-2020

Der er for mange biler på Torvet samt i Slotsgade og Helsingørsgade. Derfor har Hillerød ByForum og Hillerød Kommune opdateret gågaderegulativet.

”Der er generelt for meget trafik på Torvet og i Hillerøds to gågader. Det er generende, og det ødelægger også indtrykket af at kunne slentre stille og roligt gennem gaderne, når der er for mange, der enten ikke kender reglerne eller er ligeglade med dem,” siger formanden for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Dan Riise.

Derfor har Hillerød ByForum og Hillerød Kommune i samarbejde med Nordsjællands Politi opdateret det eksisterende gågaderegulativ.

Ændringerne betyder blandt andet at:

• Frederiksgade er blevet dobbeltrettet, så modkørende biler med forsigtighed kan passere hinanden. Lastbilkørsel er forbudt.

• For at minimere, at der til tider er ulovlig varekørsel efter kl. 12, indrettes pladser til mindre varebiler til af- og pålæsning tilladt i 30 minutter ved/på IRMA-porten, Søndre Jernbanegade/Kannikegade, Frederiks Torv og Møllestræde tættest ved gågaden.

• Tidsrum for tilladt varekørsel i gågaderene udvides desuden til kl. 12 på hverdage og kl. 10 på lørdage.

Det er desuden blevet tydeliggjort, at:

• Færdsel i begge retninger gennem IRMA-porten er tilladt.

• Helsingørsgade og Slotsgade er ensrettet med skiltning af mulighed for udkørsel fra gågaderne ved Frederiksgade og IRMA-porten og retningspil i belægningen ved Fisketorvet.

• Kundekørsel til private parkeringsarealer er ikke tilladt.

• Det bliver også synliggjort, at renovation og arbejdskørsel under visse forhold ikke kræver tilladelse fra kommunen, ligesom udrykningskørsel udvides til også at omfatte patruljekørsel, som ellers i dag kræver tilladelse fra kommunen.

• Af- og påsætning for gangbesværede med bil eller taxi, som skal til konsultation hos læge, er tilladt.

• Indehavere af handicapparkeringskort må parkere i op til 15 minutter uden for afmærkede båse.

• Regulativet betyder også, at beboere og andre med lovlig kørsel i gaderne skal køre ud fra gågaden ved ”først givne lejlighed”. Alle beboere får et brev og et kort i deres e-boks, hvor de kan se de forskellige udkørsler.

”Vi har opdateret regulativet for at fastholde, at det her altså er gågader, og at vi vil bevare dem som sådan. Vi får mange henvendelser og klager over for mange biler i gaderne, og det har været et stigende problem. Så nu strammer vi op, så vores gågader igen kan blive gågader,” siger direktør for Erhvervsforeningen C4 og dermed også for Hillerød ByForum Erik Helmer Pedersen.


Hele gågaderegulativet kan læses her

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her