Nu skal Hillerød blomstre

30-04-2020

Onsdag aften vedtog byrådet strategien for mere bynatur. Samtidig blev der åbnet for, at der kan søges midler i ”Forskønnelsespuljen – blomstrende byer”.

Strategien for mere bynatur handler om at få mere natur ind i byområderne, blandt andet med flere blomsterenge i stedet for slåede rabatter eller græsplæner, flere træer og flere naturligt grønne områder.

"Hele strategien bygger på, at bynaturen skabes i et samarbejde mellem kommune, borgere, foreninger, erhverv og boligorganisationer. Derfor er det dejligt, at rigtig mange har vist interesse for at være med til at påvirke strategiens endelige udformning," siger formanden for Natur, Miljø og Klimaudvalget, Louise Colding Sørensen.

Se Strategi for mere bynatur i Hillerød her

I forbindelse med at strategien onsdag blev endeligt vedtaget, blev der også åbnet op for en forskønnelsespulje på 100.000 kroner.

”Forskønnelsespuljen Blomstrende Byer er en mulighed, vi har lavet, hvor borgere, foreninger og boligorganisationer kan søge penge til et projekt, der handler om bynatur. Det kan for eksempel være et grønt område mellem nogle boliger, hvor en ejerforening gerne vil have en blomstereng med insekthoteller eller et område i en landsby, hvor man gerne vil have flere træer. Vi ved, at der er rigtig mange, der interesserer sig for det her med at få mere natur ind i byerne, og vi vil gerne give en håndsrækning til at få realiseret nogle ideer,” siger Louise Colding Sørensen.

For at komme i betragtning til nogle af pengene, skal de projekter, der bliver søgt til, være offentligt tilgængelige. Der kan søges om hjælp til fx materialer og entreprenørarbejde.

Læs mere om forskønnelsespuljen og hvordan du søger her

Der kan søges én gang årligt og ansøgningsfristen i 2020 er 31. maj. 

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her