Naturnationalpark på vej Gribskov

19-06-2020

En del af Gribskov skal udlægges til Naturnationalpark. Det glæder borgmester Kirsten Jensen.

Et politisk flertal i Folketinget har besluttet af afsætte 105 millioner kroner til at skabe mere vild natur til glæde for mangfoldig flora og fauna. En del af pengene skal gå til en naturnationalpark i Gribskov.
Naturnationalparken skal være et løvkovs-domineret skovlandskab med små og store lysåbne og våde naturområder. Der skal etableres hegn til store græssende dyr i parken, som kan bidrage til at holde naturen lysåben. Samtidig skal der skabes overgangszoner, der giver gode betingelser for en række sjældne dyr og planter. Parken bliver på omkring 1.100 hektar.
Naturnationalparken kommer til at ligge i Gribskov, og store dele af den bliver i Hillerød Kommune, hvor borgmester Kirsten Jensen glæder sig over beslutningen.

”Det lyder spændende, og jeg glæder mig over det. Vi har i mange år arbejdet for Nationalparken Kongernes Nordsjælland, og jeg tror at en naturnationalpark kan blive et flot supplement til Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Det er spændende planer med plads til mere vild natur og flere dyr, ” siger hun.

Udover i Gribskov skal der også etableres en naturnationalpark ved Fussingsø vest for Randers.

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her