Hillerød Kommune tilmelder sig kampagnen Giftfri Haver

07-07-2020

Hillerød Kommune har netop tilmeldt sig initiativet Giftfri Have. Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der står bag Giftfri Have. Formålet er at undgå brugen af gift i private haver og på offentlige arealer.

Formand for Natur, miljø og klimaudvalget Louise Colding Sørensen har selv en giftfri have, og synes det er vigtigt, at kommunen støtter op om initiativet
” Vi har faktisk ikke brugt gift i lang tid på de offentlige arealer. Vi ønsker at tilmelde os til initiativet Giftfri Have nu, blandt andet for at signalere at beskyttelsen af planter, insekter og dyr er vigtige dele af vores økosystem. Vi håber, at vi ved at tilmelde offentlige arealer, kan inspirere andre i kommunen til at følge trop,” siger Louise Colding Sørensen.
Hillerød Kommune tilmelder 8.879.127 m2 af kommunalt ejede arealer svarende til ca. 1.246 fodboldbaner.
De arealer, som ikke tilmeldes, er overvejende veje og bygninger.
På få arealer anvender Hillerød Kommune i dag gift, men kun mod den invasive plante bjørneklo. Det sker kun, hvor det ikke er muligt at bekæmpe planten på andre måder eller langs enkelte vandløb, hvor spredningen kan være eksplosiv. Disse arealer er fratrukket ved tilmeldingen.
”De seneste år er der fundet flere rester af sprøjtegifte i grundvandet. Heldigvis er der fortsat godt drikkevand i vandhanerne i Hillerød. Det skal der også være til vores børnebørn/i fremtiden. Det er vores alles ansvar,” siger Louise Colding Sørensen.
Med tilmeldingen håber Hillerød Kommune at kunne inspirere private og virksomheder til også at sætte sprøjten på hylden og skåne miljøet.

 

Læs mere på kampagnens hjemmeside: www.giftfri-have.dk

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her