Byråd vedtager stor udviklingsaftale

19-12-2019

Hillerød Byråd har godkendt en storstilet udviklingsaftale for Favrholm. Udviklingsaftalen indeholder planer om et nyt Favrholm Stadionkvarter med idrætsanlæg og cirka 2500 boliger på 250.000 etagemeter mm.

Hillerød Kommune er blevet kontaktet af ejendomsudviklingsselskabet Propreco, der sammen med fodboldklubben FC Nordsjælland har en vision om blandt andet at skabe en helt ny fodboldpark i Favrholm.

Kvarteret skal blandt andet indeholde 250.000 etagemeter primært bolig, et stadion med en lang række træningsfaciliteter, blandt andet baner, fitness, sportsklinik og et fodboldakademi. FC Nordsjælland driver allerede fodboldakademi, og har ambitioner om at skabe Nordens bedste fodboldakademi i Hillerød.

”Vi er blevet kontaktet med nogle meget spændende og interessante visioner om at skabe et levende, grønt bolig- og stadionområde. Et område, hvor man kan bo, hvor der er masser af muligheder for et aktivt liv, og hvor der kan udvikles noget helt særligt i forbindelse med et stadionområde.’’

’’Udviklingsaftalen lægger sig helt i tråd med vores vision for Favrholm, der blandt andet handler om at skabe en grøn, sund og aktiv bydel, hvor man kan leve et aktivt byliv tæt ved naturen og i det landskab som naturligt former sig i Favrholm, og hvor vi lægger vægt på bæredygtighed og på en byudvikling, der er både sund og klimavenlig ” siger borgmester Kirsten Jensen.

”Det er en helt fantastisk mulighed, også for vores egen fodbold i kommunen, vi kan få her. Ved at få så stor og visionær en klub som FC Nordsjælland til Hillerød, får vi løftet hele vores idrætsområde, fordi der følger træningsfaciliteter og samarbejde med FC Nordsjælland med. Jeg er meget begejstret for hele tanken bag FC Nordsjællands visioner og deres fodboldakademi – det handler ikke blot om de få, der ender i en superligaklub eller på et landshold. Det er en vision om både dannelse og uddannelse og om samarbejdet og udviklingen af et idrætsmiljø med lokale klubber. Jeg synes, det er et meget spændende projekt, vi har fået præsenteret, ” siger formanden for Idræts- og Sundhedsudvalget Hanne Kirkegaard.

Idrætsanlægget med stadion bliver kraftcentret i det nye stadionkvarter, der samlet kommer til at indeholde fx boliger, idræt, kultur, uddannelse, kontorer, serviceerhverv og grønne områder. Det bliver et blandet byområde med et varieret udbud af boliger med både parcelhuse, rækkehuse og etageboliger.

Når de overordnede planer for området ligger klar vil kommunen udarbejde lokalplan for området og derefter sætte et udbud i gang. Propreco har som en del af udviklingsaftalen forkøbsret, men andre kan også byde. Det forventes at en første etape af Favrholm Stadionkvarter, inkl. stadion, kan stå klar efter 2025. Der er oprettet et firma i forbindelse med udviklingsprojektet. Firmaet Stadionkvarteret Favrholm Aps er blandt andet ejet af Propreco.

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her