Budgetforlig i Hillerød Kommune

14-09-2020

Socialdemokratiet, SF, Radikale og Enhedslisten har indgået aftale om de næste års budget i Hillerød Kommune.

Budgetaftalen indeholder blandt andet en skattestigning på 0,25 procent.

”Vores opgave er først og fremmest ordentlig velfærd. Vi vil have gode dagtilbud, skoler og plejehjem og ordentlig hjemmepleje og sygepleje, mens vi tilgodeser mennesker, som er sårbare eller har brug for en ekstra hånd i kortere eller længere tid. Det er det vigtigste, det kræver orden i økonomien, og det skal der være penge i kassen til,’’ siger borgmester Kirsten Jensen.
’’Udover at flere mennesker end før får brug for hjælp og støtte, så er der nogle hændelser, som påvirker vores finanser: Dels udligningsreformen tager penge fra os fra i år og ender om 3 år med et årligt tab på 24,4 millioner kroner. Og dels Grønnevang Skole på Jespervej, hvor der er fundet skimmelsvamp og pcb, som kan koste os op mod 50 millioner kroner,” siger Kirsten Jensen.
Hun hæfter sig samtidig ved, at der er mange lyspunkter i årets budgetforlig.
”Vi tilfører penge til folkeskolen, til børnehaver og vuggestuer og vi lader plejehjemmene beholde deres normeringer. Vi fortsætter investeringerne i flere cykelstier og bedre veje, og har sat penge af til forskelligt på idrætsområdet. Det er alt i alt et budget, vi synes indeholder meget godt om velfærd og om vores klimarbejde. At hæve skatten er ingens førstevalg, men vi skal kunne betale for velfærd til vores borgere.’’
”Den gennemsnitlige skattestigning er cirka 550 kroner om året eller under 50 kr. om måneden. Det kan være svært for nogle, det anerkender jeg, og derfor er mere skat ikke mit førstevalg, men vi skal på denne måde hjælpe hinanden med lidt bedre normeringer til børn, og med at holde hånden under skoler og ældrepleje,” siger Kirsten Jensen.

Forliget er indgået søndag af et flertal på 14 beståënde af Socialdemokratiet, SF, De Radikale og Enhedslisten.
Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige og løsgænger Peter Lennø valgte at forlade forhandlingerne lørdag og er dermed ikke med i forliget.

Læs hele forliget her

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her