Arkitekturpolitik vedtaget

11-05-2020

Efter en god proces med masser af forslag og ideer fra borgerne, høring og tilretning er Hillerød Kommunes arkitekturpolitik blevet vedtaget.

Det er en tilfreds formand for Arkitektur,- Byplan og Trafikudvalget, Dan Riise, der kan se tilbage på den proces, der har ført til at Hillerød Kommune nu har en helt ny arkitekturpolitik.

”Jeg synes, det har været et meget spændende forløb. Arkitektur og byudvikling er noget, der optager mange mennesker, og jeg synes vi har arbejdet tæt og godt sammen med borgere og interessenter om at få udviklet denne her politik. Vi har haft en meget stor og populær spørgeskemaundersøgelse, hvor man har kunnet byde ind med tanker og ideer. Vi har haft borgermøder og en workshop, og jeg tror, at der er mange, der kan se sig selv afspejlet i den politik, der nu ligger færdig,” siger Dan Riise.

Arkitekturpolitikken gør det nemmere også fra politisk hånd at sikre de rigtige krav til det som bygges i kommunen, fordi den giver et mere fælles sprog/forståelse af begreberne. Det handler om både smukke detaljer og gode materialer, men det handler også om at stille krav til de byrum som findes mellem husene. Med den nye arkitekturpolitik får bygherrer og kommune et værktøj til at screene projekter og sætte fokus på kvalitet i arkitekturen helt fra den tidlige proces.

”Hillerød Kommune er i en udviklingstid, hvor mange gerne vil bygge og mange gerne vil flytte hertil, og derfor er det rigtig vigtigt, at vi også selv er meget bevidste om, hvad vi vil og hvordan vi gerne vil se udviklingen. Jeg synes, at arkitekturpolitikken er et rigtig godt pejlemærke for, hvordan vi ønsker at byen skal udvikle sig,” siger Dan Riise.

 Nyt arkitekturråd

Sammen med arkitekturpolitikken har Hillerød Kommune også sammensat et nyt arkitekturråd at eksterne arkitekter som skal bidrage til at kvalificere debatten yderligere. Med arkitekturpolitikken og rådet går Hillerød Kommune en ny tid i møde med arkitektur og gode byrum i højsædet.      

 Arkitekturpolitikken kan læses her

Siden blev senest opdateret d. 20-11-20

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her