Få en sms om trafikken på Carlsbergvej

19-08-2019

Hillerød Kommune samarbejder med Den Regionale Datahub om et projekt, der skal hjælpe trafikanterne uden om den værste trafik på Carlsbergvej.

Som mange trafikanter uden tvivl er klar over, er Carlsbergvej en meget trafikeret vej. Skoler, ungdomsuddannelser, station, tandlæge, Campus, vejarbejde og et stort byggeri presser alle trafikken på vejen. Derfor er Hillerød Kommune og Den Regionale Datahub Gate 21 gået sammen med GPS-firmaet Atkins om en ny SMS-tjeneste, der skal lede trafikanter udenom Carlsbergvej på særligt pressede tidspunkter.

”Carlsbergvej er rigtig presset og på nogle tidspunkter af døgnet er det virkelig slemt. Samtidig er der mange børn på vejen, og derfor vil vi gerne have ledt noget af trafikken væk fra vejen. Derfor er vi gået med i det her projekt, hvor du via en SMS-tjeneste får foreslået alternative ruter, når Carlsbergvej er fyldt op,” siger formanden for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, Dan Riise.

Projektet er et pilotprojekt, der er udviklet sammen med Den Regionale Datahub, Gate 21.  Projektet skal undersøge, om det er muligt at flytte trafikken og ændre folks sædvanlige køretur via en SMStjeneste, der kommer med alternativer. Håbet er, at mange vælger alternative veje fremfor Carlsbergvej.

”Vejarbejde er nødvendigt, men er ofte til stor gene for trafikanter. Kan denne løsning bidrage til at mindske generne for bilisterne, som skal ned i området omkring Carlsbergvej, er vi kommet et godt stykke vej. Løsningen bygger på en intelligent måde at bruge data på, så vi kan formidle den reelle køretid til bilisterne samt anvise alternative ruter. Gener minimeres, tomgang reduceres, og det vil også være til glæde også for miljøet” udtaler Lise Søderberg, Seniorprojektleder på Den Regionale Datahub, Gate 21.

Den Regionale Datahub handler om at skabe konkrete løsninger og vise mulige nye samarbejdsflader. 20 kommuner deltager og stiller med konkrete udfordringer inden for mobilitet, klimasikring og driftsoptimering, som helt aktuelt skal løses. Virksomheder inviteres til at byde ind med deres ideer, og så udvælger Den Regionale Datahub de bedste forslag. Herefter tester de de udvalgte prototyper ude i virkeligheden for at se om og i givet fald, hvordan de løser udfordringerne. Løsningerne evalueres, formidles og præsenteres derefter. På den måde skaber Den Regionale Datahub konkrete erfaringer med brug af kommunernes og andet data til konkrete løsninger, der kan udbredes og implementeres i mange kommuner og dermed bidrage til at løse nogle af de kommunale udfordringer, for eksempel på trafikområdet.

 

Hvis man gerne vil have en sms om trafikken på Carlsbergvej, kan man melde sig til på

http://hilleroed-dev.cloud.atkins.dk/

Siden blev senest opdateret d. 19-08-19

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her