Lyskryds skal kortlægges

27-03-2019

Hillerød Kommune har besluttet at lave en gennemgang af kommunens 35 signalanlæg for at optimere trafikafvikling og fremkommelighed og forbedre trafiksikkerheden.

Lyskryds har en stor betydning for fremkommeligheden, ikke blot i det enkelte kryds, men også på vejene imellem krydsene. Hillerød Kommune har derfor besluttet at lave en gennemgang af kommunens 35 lyskryds for at kunne optimere trafikafvikling og fremkommelighed og forbedre trafiksikkerheden.

 

Gennemgangen, som også kaldes en Signalscreening, kan erfaringsmæssigt både føre til bedre sikkerhed og hurtigere rejsetid, ofte med en relativ lille indsats, fordi trafikken fordeler sig anderledes i dag, end da signalerne blev anlagt. Der ligger derfor også et stort potentiale i at optimere de enkelte signalanlæg, der i mange tilfælde fungerer på samme måde, som da de blev idriftsat for 20-30 år siden, selvom trafikken i dag er helt anderledes. Så frem for at bygge sig ud af de trafikale udfordringer, kan man i nogle tilfælde ’dreje på knapperne’ i signalanlægget og opnå et lige så godt resultat for en mindre indsats.

 

Screeningen vil desuden fange andre forhold der bør afklares/rettes – det kan være forhold der strider mod vejreglerne, tilgængelighedsforhold, nedslidt afmærkning og lignende.

 

”Jeg er glad for, at vi nu får kortlagt de udfordringer der er med trafikafvikling vores lyskryds, og jeg er sikker på, at resultatet vil være med til at give os et bedre grundlag for forbedring af fremkommeligheden og mobiliteten i Hillerød Kommune. Vi kender allerede nogle af de mest udsatte steder, men det bliver rigtig godt at få kortlagt alle kryds,” siger formanden for for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, Dan Riise (V).

 

Over de næste uger vil medarbejdere fra Hillerød Kommunes rådgivere derfor gennemføre besigtigelser i alle kryds i morgen og eftermiddagsmyldretiden, og i nogle tilfælde også midt på dagen. Besigtigelserne gennemføres her i foråret for at sikre, at der er et normalt miks af trafikanter, idet screeningen ser på fremkommelighed for både busser, biler, cyklister og fodgængere.

Siden blev senest opdateret d. 27-03-19

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her