Flygtninge kommer oftere i arbejde

19-12-2018

51% af de flygtninge, der bor i Hillerød, er i et ordinært job. På samme tid sidste år var tallet 41 %.

Det er tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, der viser, at flere flygtninge er kommet i arbejde i Hillerød. Tallene handler om 21-64-årige flygtninge og familiesammenførte til flygtninge er i lønmodtagerbeskæftigelse efter 3 års ophold. I alt drejer det sig om 236 mennesker.

”Vi har i Hillerød Kommune gjort en stor indsats for at få vores flygtninge i beskæftigelse, og det er godt at se, at det virker. En vellykket integration sker først og fremmest gennem uddannelse eller arbejde, og det er derfor afgørende, at der sættes ind på det område,” siger borgmester Kirsten Jensen

Formanden for Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Thomas Elong er også glad for at Hillerød Kommune har nået regeringens målsætning om at 50 % af de 21-64-årige flygtninge og familiesammenførte til flygtninge er kommet i job – og endda lidt til.

”Vi har arbejdet målrettet for at få flygtningene ud i ordinære job og ikke ”kun” praktik og lignende. Det er også gode redskaber, for eksempel når man er ny i landet og måske ikke så stærk til sproget endnu, men den ordinære beskæftigelse er det aller vigtigste. Her har Jobcentret i Hillerød blandt andet arbejdet meget med at flygtningene får lavet nogle gode CV´er, vi bruger mentorer og vi stiller ret høje krav til vores flygtninge om at stå til rådighed og møde op til de tilbud, vi har,” siger Thomas Elong.

Ud over de, der er i arbejde, er en stor gruppe af Hillerøds flygtninge også i uddannelse.

Tallene fra ministeriet kan findes på http://integrationsbarometer.dk/

Siden blev senest opdateret d. 26-03-19

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her