Budgetforlig i Hillerød

07-10-2019

26 af 27 byrådsmedlemmer står bag årets budgetforlig.

”Vi har lavet et solidt forlig, hvor vi vil koncentrere os om at sikre hverdagen for børn, elever, udsatte og sårbare mennesker med brug for støtte. Vi vil lige såvel udvikle vores kommune, sikre bedre fremkommelighed og bidrage til den grønne omstilling,” siger borgmester Kirsten Jensen.

Hun pointerer, at presset på den kommunale økonomi er steget de seneste år, blandt andet fordi flere har brug for støtte. Det drejer sig for eksempel om børn, der har brug for specialundervisning, udsatte eller sårbare voksne og ældre med behov for pleje, ældre, der udskrives hurtigere fra hospitalet og beskæftigelsesområdet, for der er flere, der har brug for mere for at komme med på arbejdsmarkedet. Endelig er der store udgifter til vedligeholdelse af bygninger, veje og stier.

”De udgifter, vi ser her, er uafvendelige og veldokumenterede. Derfor budgetterer vi også med et udgiftsbehov på 100 % - det er ikke udgifter, vi kan ændre. Samtidig er vi en udviklingskommune, der er mange, som flytter hertil, og det er godt for vores kommune. På indtægtssiden indregner vi 80 % af de forventede indtægter, og vi vil i vores budgetopfølgninger følge meget nøje med i, at denne forudsætning holder,” siger Kirsten Jensen.

Budgetforliget er indgået mellem Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. Nye Borgerlige står uden for forliget.

Se hele forliget her

Siden blev senest opdateret d. 08-10-19

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her