Tag med på tidsrejsen fra 2009-2019
Hillerød Kommune byggede og startede køkkenet i 2009 med en plan om at levere mad til børn og ældre i Hillerød. I 2012 oprettede Hillerød kommune §60 selskabet mellem 4 nordsjællandske kommuner og i 2016 kom Albertslund kommune med i ordningen. Derfor kan du i dag se de hvide madbiler køre i Albertslund, Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød kommune.
Selvom livretter og opskrifter ændrer sig lidt gennem tiden er principperne for den gode madlavning de samme. Det meste af Maden bliver stadig lavet fra bunden af friske råvarer, og smagt til flere gange undervejs. Gennem tiden er køkkenet blevet udbygget med først et pluklager og en afgangshal og sidenhen en pavillon til administrationen. På åbenthusdagen kan du få en rundvisning i køkkenet og se de forskellige afdelinger og moderne køkkenmaskiner. Du kan også få et indblik i køkkenets historie og milepæle gennem de sidste 10 år - f.eks. kan du læse hvorfor køkkenet kom til at hedde ”MAD til hver DAG”.
25 års jubilæum
Samtidig med køkkenets fødselsdag, kan driftschefen, Helle Thyge, også fejre 25 års jubilæum i Hillerød kommune. Helle har tidligere været leder af køkkenet på Ålholmhjemmet og på Kirsebærbakken men de sidste 10 år har hun været driftschef for MAD til hver DAG.
Fakta om køkkenet ”MAD til hver DAG”
- Åbent Hus den 20. september 2019 kl. 10.00-14.00 – alle er velkomne, vi har fine handicapfaciliteter og toiletter.
- Køkkenet laver mad til ca. 2500 personer om dagen. Kunderne er hjemmeboende ældre borgere i kommunerne Albertslund, Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød, som er visiteret til madservice, plejecentre samt børneinstitutioner.
- Køkkenet står selv for udbringning af maden med egne kølebiler og chauffører.
- Køkkenet beskæftiger ca. 45 faguddannede medarbejdere, bl.a. økonomaer, ernæringsassistenter, flere kokke, en slagter og en bager. Derudover har køkkenet 4 elever.