Vinder fundet i arkitektkonkurrence

30-10-2018

Det bliver arkitektfirmaet Christensen & Co, der skal stå for om- og tilbygningen af Skævinge Kultur, -idræts og fritidshus.

”Det er simpelthen så godt og gennemtænkt projekt, Christensen & Co er kommet med. Det er flot og funktionelt og et byggeri, der bliver integreret rigtig godt i det eksisterende. Der er tænkt mange gode, kreative tanker, og jeg synes, at arkitekterne i den grad har fået rammet de ideer og visioner ind, som vi har haft. Det kan blive både et flot vartegn og stærkt samlingssted for Skævinge, og jeg synes at der er blevet tegnet et flot hus, hvor det ikke er en stor hal, der er det dominerende, men en spændende bygning ” siger Hanne Kierkegaard, formand for Idræts- og Sundhedsudvalget.

Hun er en af de mange kræfter, der har deltaget aktivt i hele processen omkring det nye hus. Hele arkitektkonkurrencen har været arrangeret som en dialogpræget konkurrence, hvor en styregruppe med blandt andet lokale brugere, idrætsforening, skole og repræsentanter fra kommunen sammen har lavet et baggrundsnotat med de visioner og tanker, der har ligget. Derefter er tre arkitektfirmaer blevet prækvalificerede til at deltage i konkurrencen. Undervejs har der været dialogmøder i projektgruppen, så brugerne, kommunen og arkitekterne har arbejdet i samme retning, og til slut har de tre firmaer så afleveret deres forslag, hvor Christensen & Co altså har vundet konkurrencen.

En af projektgruppens deltagere er Lasse Petersen fra IS Skævinge, og han er også rigtig glad for det forslag, der nu har vundet.

”Det er et rigtig flot projekt. Jeg synes, det rammer den fællesskabsfølelse, vi gerne vil have. Der kan for eksempel være både idræt og kultur på samme tid i huset - så man kan for eksempel være til håndboldkamp og i pausen gå ud og se en kunstudstilling eller høre en koncert i loungen. Jeg tror, vi får et rigtigt levende og samlende hus her, og jeg er ovenud lykkelig for at det er lykkedes så godt” siger Lasse Petersen.

Skævinge Kultur, -Idræts og Fritidshus forventes at stå færdigt i 2020. Prisen bliver omkring 28 millioner kroner.

Siden blev senest opdateret d. 30-10-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her