Smagen af god MAD til hver DAG på Hillerød rådhus

17-10-2018

Torsdag d. 1. november 2018 kl. 15.30 - 17.30 inviterer Ældrerådet i Hillerød samt køkkenet MAD til hver DAG til åbent hus på rådhuset med korte oplæg og prøvesmagning af køkkenets mad.

Holdninger bør bygge på erfaringer

Køkkenet MAD til hver DAG producerer og leverer mad til plejecentre og hjemmeboende ældre borgere i fem kommuner, heriblandt Hillerød. Både kommunerne og de ældre er glade for tilbuddet, selvom medierne ind imellem taler kritisk om ”ældremaden”.

 

Derfor kan alle nu selv komme til at smage maden.

”Holdninger bør bygge på erfaringer, men det er de færreste, der har haft lejlighed til selv at smage på maden, inden de danner sig en mening. Derfor inviterer Hillerød kommune nu alle, der tør udfordre deres holdninger, til at komme og få en smagsprøve på maden og måske skifte mening?,” siger borgmester Kirsten Jensen om åbent hus-arrangementet, som Hillerød Ældreråd og bestyrelsen for MAD til hver DAG står bag.

 

Tryg og fleksibel løsning for plejecentrene

”Der vil altid være debat i medierne omkring maden til de ældre, men køkkenet står 100% inde for kvaliteten og konceptet”, udtaler Helle Thyge, Driftschef hos MAD til hver DAG: ”Med denne løsning kan plejecentrene selv vælge, hvor meget eller lidt de vil stå for madlavningen. Den enkelte afdeling kan den ene dag vælge at lave meget af maden fra bunden, fx bestille rå flæskesteg, færdig skysovs og rødkål, kartofler med skræl og gør-det-selv agurkesalat. En anden dag kan de vælge at få færdiglavede kødboller i karrysovs, som blot skal varmes op og serveres med kogte ris. Mulighederne afhænger kun af de ressourcer, der er til rådighed på den enkelte afdeling og ugedag.”

 

Hvem henvender arrangementet sig til?

Arrangementet d. 1. november er for et bredt publikum, både politikere, interessenter og borgere, der er nysgerrige, og måske lidt skeptiske, overfor maden til de ældre. Det er aktuelt for både pårørende til, samt ældre, der står overfor at skulle på plejecenter, eller måske blot har svært ved selv at lave mad derhjemme.

 

Hvad kan du opleve til åbent hus på rådhuset?

På åbenthusdagen kan du se og smage på forskellige hovedretter, forretter og desserter og selv vurdere om det er god mad. Du kan også tale med personalet om arbejdet med at producere og levere sund, nærende og lækker mad til ældre borgere og stille spørgsmål eller komme med gode ideer til køkkenet eller Ældrerådet.

Siden blev senest opdateret d. 17-10-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her