Masser af arbejde i Hillerød

06-09-2018

Ledigheden i Hillerød Kommune er nu på det laveste niveau i mere end 10 år. Det viser tal fra juli måned 2018, hvor ledighedsprocenten er nede på 2,4%. Formand for udvalget for Erhverv, Turisme og Beskæftigelse, Thomas Elong, glæder sig over resultatet.

”Det glæder mig meget, at det er lykkedes at nedbringe ledigheden i Hillerød Kommune til et niveau, der er ligeså lavt som for ti år siden. Vi er sikre på, at det skyldes et erhvervsliv i vækst og en solid indsats fra vores medarbejdere i jobcentret,” siger Thomas Elong.

Og der er god grund til at glæde sig. Ledigheden er nemlig ikke kun faldet blandt de ledige, der er tættest på arbejdsmarkedet, men også de borgere, der er længere fra arbejdsmarkedet, kommer i job. For eksempel er antallet af ledige flygtninge faldet med 38% siden juli sidste år, mens antallet af ledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere er faldet med 10%.

 ”Vi nyder godt af, at erhvervslivet er i vækst i og udenfor Hillerød Kommune. Særligt indenfor byggebranchen oplever vi stor efterspørgsel efter arbejdskraft, og det er næsten umuligt at finde en ledig håndværker på hele Sjælland. Derfor har vores jobcenter i samarbejde med Nordsjællands Rekrutteringsservice arbejdet intensivt på at sætte målrettet efteruddannelse i gang, så ledige Hillerødborgere får kompetencer, der kan matche virksomhedernes behov” siger Thomas Elong.

At erhvervslivet er i vækst i Hillerød Kommune viser statistikkerne tydeligt. Antallet af beskæftigede på virksomhederne i Hillerød Kommune er fra januar til juni steget med 2,8 % eller godt 650 mennesker. I juni var der således 23.980 arbejdspladser på virksomheder i Hillerød Kommune.

 Den positive udvikling på arbejdsmarkedet skal udnyttes fuld ud, siger Thomas Elong

 ”Det er vigtigt, at vi nu arbejder videre med at få alle, der er parate til job, i arbejde. Der er stadig 823 ledige i Hillerød, som er parate til at tage et job med det samme. Dem skal vi også have i arbejde og derfor vil vi fortsætte den målrettede aktiveringsindsats og det gode samarbejde med erhvervslivet” siger han.

 Arbejdsmarkedschef Stine Hollendsted er enig i, at det målrettede fokus på efteruddannelse er en vigtig årsag til den faldende ledighed:

”Vi har i samarbejde med de øvrige jobcentre i Nordsjælland opkvalificeret ledige til ufaglærte jobs på byggepladser indenfor bl.a. stillads- og nedrivningsarbejde. Virksomhederne har taget godt imod de nyuddannede kandidater. Ud af i alt 33 gennemførte kursusforløb, har 30 fået job i Bygge- og Anlægsbranchen,” siger hun.

Der igangsættes yderligere 3 uddannelsesforløb målrettet Bygge- og Anlægsbranchen i 2. halvår 2018, og det forventes at kandidaterne fra disse forløb også vil blive taget godt imod af virksomhederne.

 

Siden blev senest opdateret d. 06-09-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her