Hillerøds skoleelever klarer sig godt

15-01-2018

Kvalitetsrapporten for skoleområdet kommer i høring nu. Rapporten viser endnu engang, at Hillerøds folkeskoler er dygtige til at uddanne børnene.

Børn, der går i skole i Hillerød, skal dannes, trives og blive så dygtige, de kan. Det står der i Hillerød Kommunes skolepolitik, og det bliver der arbejdet på hver eneste dag på kommunens skoler.

I Kvalitetsrapporten, der i disse dage sendes i høring, kan det sort på hvidt dokumenteres, at det arbejde på skolerne også bærer frugt. Hillerøds børn klarer sig rigtig godt i skolen.

Rapporten viser blandt andet at

  • Hillerød Kommunes karaktergennemsnit ligger på 7,6, mens landsgennemsnittet ligger på 7,1. Hillerød Kommunes resultat er en lille forbedring i forhold til skoleåret 2015/16. Det placerer Hillerød Kommune som nummer 13 blandt landets 98 kommuner.
  • Med små forskelle svarer Hillerød Kommunes resultater i elevtrivselsundersøgelsen stort set til landsgennemsnittet på alle årgange.
  • Der har været en meget positiv udvikling i kompetencedækningen i Hillerød Kommune (andelen af undervisningstimer varetaget af medarbejdere med kompetence i undervisningsfagene).

 

”Kvalitetsrapporten viser, hvad vi godt ved: vi har nogle gode folkeskoler med nogle dygtige og engagerede medarbejdere. Der er mange gode resultater i rapporten. Men der er naturligvis også områder, hvor der er mulighed for forbedringer: for eksempel skal de faglige resultater i matematik forbedres. Vi ligger stadig over landsgennemsnittet i matematik, men gennemsnittet er samlet set blevet mindre hvert år over en treårs periode, og det skal vi have vendt. Eleverne har også for meget fravær, og det skal reduceres, og vi skal fortsætte arbejdet med at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse,” siger formanden for udvalget for Børn, Familie og Unge, Peter Frederiksen.

 

Han understreger samtidig, at rapporten tydeligt viser, at Hillerøds skolevæsen er godt og veldrevet.

 

”Vi har nogle udviklingsområder. Der er stadig og vil altid været forbedringspotentialer - det er forskelligt fra skole til skole, og derfor vil vi gøre vores skolevæsen endnu bedre, blandt andet ved at skolerne lærer af hinanden. Men overordnet er kvalitetsrapporten god læsning, for den tydeliggør, at vi har et godt skolevæsen i Hillerød Kommune, og at vi er gode til at sikre, at vores børn har en god faglig grundballast og samtidig har haft en god skolegang i deres folkeskoletid. Det skyldes i høj grad de mange dedikerede medarbejdere, vi har i skolen. Skolerne er kommunens største arbejdspladser, og det er godt at vide, at de er fyldt med dygtige og engagerede medarbejdere, ” siger Peter Frederiksen.

 

Kvalitetsrapporten er i høring fra den 10. januar til den 6. februar, inden den skal viderebehandles i det politiske system.

Siden blev senest opdateret d. 15-01-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her