Kom med til inspirationsmøde om en kommende arkitekturpolitik

22-10-2018

Hvad er arkitektur? Og hvad skal en arkitekturpolitik egentlig bruges til? Hvad kendetegner en god by og et godt byrum? Kom med til en spændende aften og hør om arkitektur og om, hvad en arkitekturpolitik kan betyde for en kommune.

Hillerød Kommune skal over det kommende år arbejde med at udvikle en arkitekturpolitik. Derfor inviterer kommunen til en aften for borgere og politikere, hvor de fremmødte sammen skal inspireres og introduceres til arkitektur gennem ord og billeder. Alt sammen noget, som kan sætte gang i tankerne og give ideer til udviklingen af Hillerøds egen arkitekturpolitik.

Hillerød Kommune er rig på både historie og udvikling, og med mødet ønsker kommunen at starte en dialog om fremtiden for kommunens arkitektur – hvordan sikres et samspil mellem bevaring og nybyggeri? Mellem by og landskab?           

 

Oplæg fra arkitekter og byudviklere

 

Aftenen vil bestå af temaoplæg fra Mette Bahrenscheer og Henrik Stjernholm.

Mette Bahrenscheer er erfaren landskabsarkitekt med mere end 20 års arbejde inden for strategisk og fysisk planlægning. Til daglig er hun medindehaver af Planværkstedet, og har blandt andet bistået flere kommuner med at udarbejde arkitekturpolitikker. Mette vil give en introduktion til arkitektur, så det kan forstås af alle.

 

Henrik Stjernholm er tidligere stadsarkitekt i Vejle og har masser af praktisk erfaring med arkitekturpolitik – også når den skal anvendes i praksis. I 1997 lavede Vejle Kommune en arkitekturpolitik, og den har haft stor betydning for, hvordan byen ser ud i dag. Arkitekturpolitikken har sidenhen dannet grundlag for at sikre høj kvalitet, når både store bygninger og små pladser er blevet til. Henrik Stjernholm vil fortælle om erfaringerne med Vejles arkitekturpolitik, hvad det har betydet for byen, og hvordan Hillerød kan bruge erfaringerne.

Det bliver forhåbentlig en spændende aften med arkitektur og byudvikling, hvor der også vil være mulighed for at stille spørgsmål. Alle interesserede opfordres til at deltage og sætte arkitektur på dagsorden.  

 

Adresse og tidspunkt

Mødet finder sted den 7. november klokken 19.30-21.00

Festsalen

Søndre Jernbanevej 4D

3400 Hillerød

 

 

Til mødet vil der blive serveret vand og kaffe.

Siden blev senest opdateret d. 24-10-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her