Her ses (fra venstre mod højre) Per Frost Henriksen (bestyrelsesformand i DGI), Sally Rasmussen (afdelingsleder i Hillerød Kommune), Hanne Kirkegaard (byrådsmedlem V), Vivi Wøldike (byrådsmedlem A), Kirsten Jensen (borgmester i Hillerød Kommune), Dragan Popovic (byrådsmedlem V), Klaus Dewaegenaere Ryding (idrætskonsulent i Hillerød Kommune) og Erik Hammer (næstformand for bestyrelsen i DGI).

Hillerød Kommune kåret som Årets Idrætskommune 2018 i Nordsjælland

28-11-2018

Bestyrelsen i DGI Nordsjælland har besluttet, at Årets Idrætskommune 2018 i Nordsjælland bliver Hillerød. Prisen blev overrakt til borgmester Kirsten Jensen på DGI Nordsjællands årsmøde tirsdag aften. Bestyrelsesformand fra DGI, Per Frost Henriksen, havde den glæde at overrække prisen.

Hvert år uddeler DGI priser og hæder til den bedste idrætsforening, den bedste frivillige træner eller leder og altså også den bedste idrætskommune i Nordsjælland. I år blev kommunen Hillerød.

”Vi er meget glade for og stolte af prisen. Vi arbejder målrettet på at gøre Hillerød til en god og aktiv idrætskommune, blandt andet bliver vi nu Visionskommune i samarbejde med DGI og DIF,” siger Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød Kommune og fortsætter:

”Prisen er et motiverende skulderklap til vores arbejde, der som alt idrætsarbejde er helt afhængig af de mange frivillige kræfter. Så vi vil bruge denne ærefulde pris til at komme videre! Tak for den.’’.

Hillerød Kommune er på både politisk og administrativt niveau gået aktivt ind i arbejdet for at blive Bevæg dig For Livet-visionskommune fra 2019-2023 og er dermed en aktiv medspiller, når det handler om at få flere danskere til at bevæge sig.

 

Gør idræt tilgængeligt for mange

Prisen som Årets Idrætskommune kommer man ikke sovende til. For alle Nordsjællands kommuner er blevet vurderet efter en række kriterier som eksempelvis: vilkår for de lokale idrætsforeninger, initiativer for inaktive borgere og prioritering af gode idrætsfaciliteter

Og med to velfungerende Jump4Fun-hold til overvægtige børn og unge gør Hillerød Kommune en særlig indsats overfor befolkningsgrupper, der normalt ikke dyrker idræt.

Derudover har kommunen igangsat arbejdet med at udfærdige en ambitiøs idrætspolitik, som borgerne også er med til at udforme, og en ny sundhedsstrategi, ligesom de spiller en aktiv rolle omkring idræt og demens.

 

Skoler og institutioner sat i bevægelse

Også for de allermindste gør kommunen en forskel. Flere af kommunens børnehaver er certificerede, og nogle af kommunens folkeskoler er langt fremme med at tænke bevægelse ind i skoledagen.

Endnu mere positivt er det, at alle skole-/fritidsordningstilbud under Hillerød Fritidsordning (HFOer) er certificerede af DGI og har i foråret gennemført en succesfuld recertificeringsproces, som sikrer udvikling af leg og bevægelse til gavn for børnene.

Når det kommer til fremtidssikring af faciliteter, spiller kommunen også en rolle. Etablering af ny Multihal på Milnersvej, som Hillerød Kommune støtter med 33 millioner kroner, samt udbygning af Hillerød Stadion - blandt andet med fokus på at udvide idrætspaletten – er med til at sikre, at borgerne også de kommende år kan dyrke idræt i kommunen.

 

 

Siden blev senest opdateret d. 28-11-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her