Ungdomsuddannelserne spiller sig til fællesskab, trivsel og god festkultur

19-09-2018

Også i Hillerød Kommune møder man i disse dage flokke af forventningsfulde unge, der netop er begyndt på en ungdomsuddannelse. For de nye elever er det begyndelsen på et ungdomsliv med nye kammerater og for de fleste også med alkohol, opvarmning og fester.

Hillerød kommune har derfor i samarbejde med GODA – foreningen God Alkoholkultur - lavet et spil med fokus på trivsel og festkultur for at få de nye elever godt fra start, når de mødes med deres nye kammerater. Det er i de første måneder af skoletiden, at fællesskabet skal dannes, så eleverne ikke splittes op i kliker med elever uden for fællesskabet. Dialogspillet skal få eleverne til at diskutere de spilleregler, som klassen vil stræbe efter for at opbygge et trygt fællesskab, hvor alle føler sig accepteret, og hvor både de stille og mindre stille elever kan udfolde sig fagligt og socialt. Også alkoholkulturen er på dagsordenen for at give de unge redskaber til at sige fra over for drikkepres og passe på hinanden til festerne. Når de unge spiller spillet, er det spørgsmål som, hvad man gør hvis en klassekammerat har drukket for meget – ringer man til forældrene – følger man pågældende hjem osv.

  • At man godt kan lave gruppearbejde med andre end dem, man ellers hænger mest ud sammen med
  • Om man inviterer folk med til fester, som ikke drikker alkohol
  • Om man kan lave andet sammen som ikke involverer alkohol
  • At man ikke lægger sine klassekammeraters dumheder ud på de sociale medier. Vil du vide mere?

 

Når de unge så har diskuteret de forskellige ting, skal de udvælge noget, de gerne vil arbejde videre med så de får den bedst mulige klasse.

 

”Unge i dag drikker meget, men heldigvis mindre end de gjorde for fem år siden. Kommunens indsats skal styrke den positive udvikling for at få de unge sikkert gennem festerne og byturene. Jeg er så glad for at gå ind i et samarbejde om det her med ungdomsuddannelserne, for vi ved, at de unge i dag har udfordringer med ensomhed og mistrivsel, og spillet her vil bidrage til alt det andet gode arbejde, som sker ude på uddannelserne i forhold til at få de unge godt igennem uddannelsesårene og videre i livet”, siger Hanne Kirkegård, Formand for Idræts- og Sundhedsudvalget i Hillerød Kommune.

 

Dialogspillet vil blive anvendt på ungdomsuddannelser i Hillerød Kommune. For at få forældrene involveret udleverer skolerne desuden en folder med gode råd om unge og festkultur. Mange unge er nemlig relativt ’nybegyndere’ mht. alkohol, når de går fra folkeskolens trygge omgivelser til de mere selvstændige ungemiljøer på ungdomsuddannelserne. Dialogspillet og forældrefolderne støtter op om at skole og hjem giver de unge rammer for at skabe en kultur, hvor man kan være sammen med og uden alkohol i et godt fællesskab.

Siden blev senest opdateret d. 19-09-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her