Budgetforlig i Hillerød Kommune

17-09-2018

Venstre, Socialdemokratiet, Radikale, Dansk Folkeparti og Konservative har indgået budgetforlig i Hillerød Kommune. Blandt andet stigende udgifter til sundhed og det sociale område betyder besparelser over en bred kam, men der bliver også plads til at begynde på at bygge en ny børnehave og et nyt sundhedscenter.

Det er et stramt budget, der nu er vedtaget i Hillerød Kommune for 2019-22.

Således skriver partierne i forligsteksten, at ”der er mærkbare besparelser på store og små serviceområder, for alle områder i kommunen bidrager til, at vi kan vedtage det budget i balance, som vi skal. Der er spareforslag, som vi er nødt til at vedtage uden at nogen har ønsket dem, og som har konsekvenser for borgerne, medarbejderne, institutionerne og dem, der arbejder frivilligt’’.

Den ret stramme økonomi skyldes blandt andet nye regler på parkeringsområdet, ændret udligning baseret på udlændinges bedre uddannelsesniveau og højere overførselsudgifter.

Derudover har flere og flere borgere brug for kommunens støtte, og der budgetteres med øgede udgifter til sundhed og det sociale område. Samtidig vælger forligspartierne at yde god velfærd for de mange flere ældre, vi er blevet, og for flere børn og elever.

Men der spares hele vejen rundt, fordi der ikke er penge til mere, eller rammer til mere.

’’Når økonomien strammer lidt, har vi tradition for at stå sammen, og jeg vil gerne takke 23 ud af 27 byrådsmedlemmer for at ville være med til det på denne måde. Vi har valgt at passe på vores børnehaver, skoler og tilbud til ældre og udsatte, så godt vi kan, men alle skal være med til at spare. Der bliver også plads til nyt. Vi vil arbejde med en ny metode til at hjælpe psykisk syge, peers. Vi prioriterer den hjælp, vi kan yde til demente. Vi etablerer en fundraiserfunktion, der skal hjælpe frivillige, foreninger og kommunen med at komme videre med projekter til liv og udfoldelse, som vi alle ønsker os. En nyhed er også et Juniorbrandkorps, og vi lægger penge ind til den længe savnede cykelsti bag FrederiksborgCenteret’’, siger borgmester Kirsten Jensen, der tilføjer at der nu også er budgetmæssig dækning i alle årene til at sikre de små skolers drift.

Hun er glad for at det er langt de fleste af byrådets partier, der står bag budgettet.

”Jeg er tilfreds med at det lykkedes at lave et bredt budget, som de fleste kan se sig som en del af. Det er vigtigt for det videre arbejde for borgerne, medarbejderne og for vores kommune, ” siger Kirsten Jensen.

SF, Enhedslisten og Nye Borgerlige har besluttet ikke at være med i forliget. Du kan læse det hele her

Siden blev senest opdateret d. 17-09-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her