Nu kan du stille forslag til byrådet

24-01-2018

Alle borgere, der bor i Hillerød Kommune, får mulighed for at skabe opbakning til forslag til projekter eller ideer, som kommunen kan arbejde videre med. Du kan på kommunens hjemmeside komme med forslag, som tages op byrådet.

Nyttehaver i Favrholm? En stor musikfestival i byen? Borgere som guider for nye tilflyttere? Et nyt kulturhus drevet af frivillige? Har du en god idé til, hvordan vi sammen kan udvikle Hillerød Kommune, så hører byrådet gerne fra dig.

Her kan du med få klik oprette et forslag, som du ønsker dine lokale politikere skal drøfte. For at sikre at forslaget er relevant for andre end bare dig, skal det bakkes op af stemmer fra andre borgere. Det kræver 750 stemmer for med sikkerhed at få et forslag taget op i byrådet.

 

Hvilke forslag kan komme i betragtning?

Dit forslag kan handle om alt det, Hillerød Kommune kan beslutte. Det kan for eksempel være et forslag om, at der skal laves en særlig event, eller at der skal etableres en ny legeplads på et kommunalt areal. Det kan være, du har en drøm om et nyt borgerhus, drevet af frivillige eller noget helt andet.

Byrådet må ikke tidligere have behandlet forslaget og allerede have truffet en beslutning. Forslaget må derudover heller ikke indeholde fortrolige eller personfølsomme oplysninger.

Borgmester Kirsten Jensen håber, at også denne mulighed for at stille forslag til det nye byråd, vil give flere borgere lyst til at få indflydelse på det politiske arbejde. ”Når man bor i Hillerød Kommune skal man kunne blive hørt og kunne få indflydelse på sit lokalsamfund. Mange borgere har meget på hjerte. Der er mange ideer og forslag til projekter, som borgere og kommunen sammen kan løse. At stille et såkaldt borgerdrevet forslag er endnu en mulighed for kontakt, og med 750 ’stemmer’ kan man være sikker på, at forslaget når byrådets dagsorden. Afstanden mellem borgere og politikere skal være kort, og det kan denne nye løsning være med til at sikre”, siger Kirsten Jensen om de borgerdrevne forslag, der blev vedtaget under den seneste byrådsperiode og nu træder i kraft.

 

Når du opretter et forslag på hjemmesiden www.hillerod.dk/mitforslag, skal du angive dit navn, din adresse og e-mail, men kun dit navn vil være synligt for andre. Er du enig i et forslag, som en anden borger har stillet, kan du stemme på forslaget på hjemmesiden.

 

Du skal være borger i Hillerød Kommune for både at stille og stemme på forslag.

Siden blev senest opdateret d. 24-01-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her