Nordsjælland og UNESCO samarbejder om at fremme bæredygtig turisme

20-09-2018

Turisterne skal få øjnene op for kulturperlerne uden for storbyerne, blive længere og sætte pris på det lokale. Som eneste sted i Danmark har UNESCO peget på Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, der skal være med til at udbrede bæredygtig turisme i Europa

Sammen med Olympen i Grækenland og det franske slot Versailles er Nordsjællands Parforcejagtlandskab nu blandt de 34 attraktioner i verden UNESCO har udvalgt for at sætte et særligt fokus på Europas kulturarv.

Med støtte fra EU og i samarbejde med National Geographic etablerer UNESCO-verdenskulturarv for første gang et fælles europæisk turismesamarbejde, som skal fremme bæredygtig turisme til nogle af de mest spektakulære verdenskulturarv steder i Europa. Samarbejdet underbygges af ”World Heritage Journeys”- et rejsewebsite, der opfordrer turister til at rejse andre steder hen end lige til de allermest populære storbyer, til at blive længere og til i højere grad at opleve, hvad den lokale region kan tilbyde.

Opfordrer til nye rejsevaner
- Vores mål er at ændre den måde turister rejser på. Vi vil gerne have dem til at blive længere på destinationerne, opleve den lokale kultur, dets omgivelser, få et dybere kendskab til og værdsætte de værdier verdenskulturarv stederne kan tilbyde, siger Mechtild Rössler, direktør, World Heritage Centre, UNESCO, der også håber på at kunne inspirere rejsebranchen til at tænke anderledes.

- Vi er stolte over at have en attraktion på vores destination, der sammen med nogle af de mest unikke steder i verden er udvalgt til få turisterne til at tænke i nye vaner og rejsemønstre. Besøger du Nordsjælland og Parforcejagtlandskabet finder du som turist et alternativ til storbyerne. Her er ro og tid til fordybelse. Synergien i samarbejdet med UNESCO og National Geographic vil utvivlsomt tiltrække endnu flere natur- og kulturbevidste turister i Nordsjælland, siger Annette Sørensen, direktør, VisitNordsjælland.

Parforcejagtlandskabet i ”Royal Europe”
Med praktisk information og værktøjer til at planlægge rejsen inviterer ”World Heritage Journeys” turisterne til at følge fire kulturelle spor, der fortæller fascinerende historier om Europas arv og historie. Parforcejagtlandskabet er en del af ”Royal Europe”.

- I Nordsjælland har vi et enestående jagtlandskab. Det er verdens eneste eksempel på, hvordan en konge har demonstreret sin magt gennem naturen. Eksponering af Parforcejagtlandskabet i klasse med Europas mest attraktive kulturperler vil helt bestemt få turisterne til at få øjnene op for vores natur, og blik for at her er noget at rejse efter. Her får vi en meget betydningsfuld mulighed for et samarbejde, som viser natur- og kulturturister på tværs af landegrænser, at der er noget helt særligt at se hos os, siger Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød Kommune.

 

For mere information omkring Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland www.parforce.dk
Læs mere om Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland: https://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/natur/parforcejagtlandskabet-i-nordsjaelland

 

Siden blev senest opdateret d. 20-09-18

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her