Ekstraordinært stort behov for plejepladser

01-03-2017

Der er for tiden så stort et pres på de midlertidige pladser, Hillerød Kommune har på Skovhuset og Sundhedscentret, at kommunen er nødt til midlertidigt at flytte borgere til Hørsholm

Borgere, der er visiterede til en plejehjemsplads, bor normalt i eget hjem til der er en ledig plejecenterplads. I nogle tilfælde er borgerne dog så dårlige, at de ikke kan klare at bo hjemme, men samtidig for raske til en hospitalsindlæggelse. Derfor har Hillerød Kommune en række plejepladser, hvor syge eller meget plejekrævende borgere kan ligge, til de enten får en plejehjemsplads eller er så friske, at de kan komme tilbage til eget hjem. De midlertidige pladser er oprindeligt tænkt som rehabiliteringspladser, hvor borgerne kan genvinde færdigheder, så det er muligt at komme hjem igen. Gennem den sidste tid er der dog blevet mere og mere behov for at bruge pladserne til borgere, der er for syge til at være hjemme, men for raske til indlæggelse.

Lige nu er der blandt andet på grund af influenza ekstra meget pres på disse pladser, og det betyder, at Hillerød Kommune har måttet købe sig til flere pladser i Hørsholm Kommune.

”Vi ved godt, at det ikke er det mest optimale at ligge på en plejeplads i Hørsholm. Men vi har igennem nogle uger oplevet et stærkt stigende pres på plejepladserne, blandt andet fordi vi har været hårdt ramt af influenza, og derfor har haft mange indlagte borgere, som nu er så raske, at de ikke længere hører til på et hospital, men samtidig er for svage til at komme hjem. Derfor har vi indgået en aftale med Hørsholm Kommune om køb af midlertidige pladser på Pleje- og Rehabiliteringscentret Louiselund. De borgere der bliver tilbudt plads på Louiselund er hovedsageligt godkendt til en plejebolig og afventer, at der bliver en ledig bolig på et af Hillerød Kommunes plejecentre, ” siger formanden for Seniorudvalget Bente Claudi.

Pt drejer det sig om 5-6 pladser i Hørsholm ligesom der i enkelte tilfælde vil være borgere, der skal ligge på to-sengs stuer på plejecenter Skovhuset.

Siden blev senest opdateret d. 01-03-17

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her