Naturen har det godt i Hillerød

30-01-2017

Der er masser af natur – og forskellig natur – i Hillerød. PÅ et nyt kort kan man se, hvordan kommunes naturkapital er – og her er Hillerød nr 7 ud af 98 kommuner.

Det er Aarhus Universitet, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening har udarbejdet kortet, der viser, hvor mange naturværdier de enkelte kommuner har. Det er omregnet til såkaldt Naturkapital, og her kan man se, at Hillerød Kommune ligger på en 7. plads på Naturkapital – altså hvor mange naturværdier, der er i kommunen.

 

Hillerød Kommune har en vision om at der skal være natur af høj kvalitet og respekt for den, men også at det skal være nemt at komme ud i naturen. Der skal være plads til naturen ude i det åbne land, i skovene, tæt på byerne hvor mange bor, og gerne helt ind i bysamfundene. Store naturværdier, og det at der aldrig er særligt langt til naturen i kommunen, er et stort aktiv. Både for de, der bor i kommunen, dem som kommer på besøg for at cykle eller gå en tur, og for dem som har arbejdsplads i kommunen.

Hillerød Kommune vil gerne sikre naturen. Det gøres bl.a. gennem målrettet naturpleje og i samarbejde med private. Fremtiden ser også spændene ud, for her bliver mulighed for at understøtte og udvikle naturen gennem nationalpark Kongernes Nordsjælland.

 

Hvis du vil læse mere om kommunens placering som nr. 7 ud af 98 kommuner med hensyn til naturkapital, kan du læse mere her www.biodiversitet.nu/naturkapital.

 

 

Siden blev senest opdateret d. 30-01-17

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

RSS

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her